Tacikistan'da güvenlik önlemleri artırılıyor

TAŞKENT (AA) - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Almatı'daki terör olaylarının ardından ülkede güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi. Tacikistan...

Google Haberlere Abone ol
Tacikistan'da güvenlik önlemleri artırılıyor

TAŞKENT (AA) - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Almatı'daki terör olaylarının ardından ülkede güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Rahman ülkedeki emniyet, istihbarat ve kolluk kuvvetleri üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Tacikistan Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri, Yüksek Mahkeme Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Savunma ve İçişleri bakanları, Gümrük Servisi, Milli Güvenlik, Acil Durumlar ve Yolsuzlukla Mücadele komiteleri başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Rahman, yetkililerden devletin ve halkın güvenliğinin temin edilmesine yönelik çalışmaların ve güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi.

Toplantıda, devletin ve vatandaşların güvenliğinin temini, hukukun üstünlüğü, devlet sınırlarının güvenliğinin pekiştirilmesi, örgütlü suç ve yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konularının ele alındığı belirtildi.

Silahlı kuvvetlerin çağdaş tehditlere karşı hazır hale getirilmesi ve Afganistan sınırındaki güvenlik önlemlerinin artırılması kararı alınan toplantıda, sınır koruma birliklerinin gerekli cihazlarla donatılmasına yönelik tedbirlerin alınması istendi.

Rahman, ayrıca aralarında havalimanı ve diğer işletmelerin de yer aldığı stratejik önem arz eden bina ve kurumların güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesini istedi.

Bugün sabah Almatı kentinde kimliği belirsiz kişilerin karakola saldırmasının ardından düzenlenen operasyonlarda çıkan silahlı çatışmada biri sivil, üçü polis, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar