Tacikistan-Afganistan sınırında silahlı çatışma

- Tacik güvenlik güçleri ile Afganistan'dan ülkeye uyuşturucu sokmaya çalışan gruplar arasında çatışma çıktı - Olay yerinde 54 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Tacikistan-Afganistan sınırında silahlı çatışma

TAŞKENT (AA) - Tacikistan güvenlik güçleri ile Afganistan'dan bu ülkeye uyuşturucu sokmak isteyen gruplar arasında, sınırda silahlı çatışma yaşandı.

Tacikistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesine bağlı Sınır Koruma Birliği Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Afganistan sınırında bulunan Panj ve Şurabad bölgelerinde, ülkeye uyuşturucu sokmak isteyen iki silahlı grup ile sınır koruma birlikleri arasında silahlı çatışma yaşandı.

Çatışmalarda 2 uyuşturucu kaçakçısının yaralanması üzerine, silahlı grup Afganistan hududuna gizlendi. Çatışmanın ardından olay yerinde toplam 54 kilogram uyuşturucu ile 2 Kalaşnikof marka silah bulundu.

Afganistan'da üretilen uyuşturucunun önemli bir kısmı, Tacikistan üzerinden Rusya ve Avrupa'ya ulaştırılıyor. Afganistan ile Tacikistan arasındaki 1400 kilometreden fazla sınırda, uyuşturucu kaçakçıları ile sınır koruma birlikleri arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar