Suudi-Türk İşadamları Yatırım Toplantısı

- Suudi Arabistan merkezli Akar One'ın Üst Yöneticisi Al-Galeyani: - "Türkiye, 15 Temmuz'daki girişimden sonra gösterdiği performansla cazip ve güvenli bir yatırım merkezi olduğunu herkese net bir şekilde gösterdi" - API Investment'ın Üst Yöneticisi Apaydın: - "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında biz Suudi ortaklarımızla beraber İstanbul ve Türkiye'deki yatırımlarımıza daha da hız verme kararı aldık"

Google Haberlere Abone ol
Suudi-Türk İşadamları Yatırım Toplantısı

İSTANBUL (AA) - Suudi Arabistan merkezli Akar One'ın Üst Yöneticisi Basil Al-Galeyani, Türkiye'nin,15 Temmuz'da darbe girişiminden sonra gösterdiği performansla cazip ve güvenli bir yatırım merkezi olduğunu herkese net bir şekilde gösterdiğini belirtti.

Al-Galeyani, Londra merkezli Britanya Türk İlişkileri Enstitüsü (BITAF) ve İstanbul merkezli API Investment ile ortaklaşa düzenledikleri Suudi-Türk İşadamları Yatırım Toplantısı'nda, Türkiye'nin yabancı yatırımlar için cazip ve güvenli bir yatırım merkezi olduğunu söyledi.

Yaşanan hiçbir olumsuzluğun bu gerçeği değiştirmeyeceğini anlatan Al-Galeyani, Türkiye'de olmaktan ve yatırım yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Al-Galeyani, Türkiye ve İstanbul'un kendileri için cazibe merkezi olmaya devam ettiğini ifade ederek, "Türkiye, 15 Temmuz'daki girişimden sonra gösterdiği performansla cazip ve güvenlik bir yatırım merkezi olduğunu herkese net bir şekilde gösterdi. Her şeye rağmen ailemle birlikte kendimizi burada ikinci evimizde olarak hissediyoruz. Herkes rahat olsun. Türkiye'deki Suudi iş adamları yatırımlarının Türkiye'deki yatırımlarının birçok sektörde devam edeceğini özellikle belirtmek istiyorum." diye konuştu.

- "Yatırımlarımıza hız verme kararı aldık"

API Investment'ın Üst Yöneticisi Alper Apaydın, İstanbul'un artık her bir köşesinin büyük değişim ve gelişim içinde olduğunu vurguladı.

Artık "birden çok" İstanbul olduğunu aktaran Apaydın, "İstanbul dünyanın en hızlı gelişen şehirlerinden birisi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında biz Suudi ortaklarımızla beraber İstanbul ve Türkiye'deki yatırımlarımıza daha da hız verme kararı aldık. Türkiye'ye güveniyoruz ve özellikle İstanbul’un sunduğu imkanların daha da artacağını düşünüyoruz. Hiçbir olumsuz durum bizi bu düşüncemizden vazgeçiremeyecek." ifadelerini kullandı.

BITAF Kurucu Başkanı Sedat Özdemir, Türk ekonomisinin terör, darbe girişimi ve Orta Doğu'daki olumsuz gelişmelere rağmen çok iyi bir performans gösterdiğini belirtti.

Siyasi sorunların atlatılmasında güçlü ekonominin çok önemli etkisi olduğunun altını çizen Özdemir, güçlü bir ekonominin arkasında, güçlü bir siyasi iradenin olmasının da önemli olduğunu anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz sonrası dönemde beklenenin aksine ekonomik göstergelerde çok büyük bir değişim yaşanmadığını ve diğer dış yatırımcılar için Türkiye'nin hala güvenli bir yatırım limanı olmaya devam ettiğini aktardı.

Yorumlar