Suudi Arabistan'ın hac kanalı Farsça yayına başladı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan, hac kanalının bu yıl Farsça yayına başladığını bildirdi. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Radyo ve...

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'ın hac kanalı Farsça yayına başladı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan, hac kanalının bu yıl Farsça yayına başladığını bildirdi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Radyo ve Televizyon Kurumu'nun Mekke televizyonu merkezinden kanalın dün akşam resmi olarak yayınına başladığı ifade edildi.

Haberde açıklamalarına yer verilen Kültür ve Basın Bakanı Adil bin Zeyd bin et-Tarifi, kanalın hac mesajını ve İslami değerleri hacılar ile dünyanın çeşitli ülkelerinde Farsça konuşan insanlara ulaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Kanalın 24 saat yayın yapacağını, hac görevlerini ve Mescidi Haram'da kılınan namazları canlı yayınlanacağını söyleyen Tarifi, kanalın Arabsat, Nilesat, Yahlive, Hotbird uyduları üzerinden yayın yapacağını kaydetti.

Kanalın radyo ve televizyon yayının dün akşam saat 18.00 itibarıyla başladığı ve bayramın dördüncü gününe kadar devam edeceği aktarılan haberde, kanal için 60 kişilik bir çalışma ekibinin oluşturulduğu ifade edildi.

İran ile Suudi Arabistan arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bu yıl sadece yurt dışında yaşayan İranlılardan bir kısmı hac görevini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gitmişti.

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan'la yaşanan vize sorunu ve hacıların kutsal topraklara gidişi ve güvenliği gibi konularda anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle İran vatandaşlarının bu yıl hacca gitmeyeceklerini açıklamıştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise İranlı hacı adaylarının ibadetlerini yerine getirmesi için İran Hac ve Ziyaret Kurumu heyetinin öne sürdüğü taleplerin karşılandığını ancak İran heyetinin hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmadığını belirtmişti.

İran'ın dini lideri Hamaney tüm bu gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, Riyad yönetimini "İran vatandaşlarının bu yılki hac ibadetine engel olmakla" suçlamıştı.

Yorumlar