Suudi Arabistan'dan Suriye'deki "katliama" kınama

- Kültür ve Enformasyon Bakanı Tureyfi: - "Bakanlar kurulu, Esed birliklerinin Suriye'de siviller aleyhinde gerçekleştirdiği katliamlara yönelik kınamasını yineliyor"

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'dan Suriye'deki "katliama" kınama

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen kısmi revizyonun ardından düzenlenen ilk bakanlar kurulu toplantısında, Suriye rejiminin sivillere yönelik işlediği "katliam" kınandı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, gerçekleştirilen kısmi revizyonun ardından başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda, Kral Selman bin Abdulaziz'in başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulunda konuşan Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tureyfi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı birliklerin sivillere yönelik saldırılarına yer verdi.

Tureyfi, rejime bağlı güçlerin Suriye'de onlarca kişinin hayatını kaybettiği İdlib kırsalındaki Kemuna Mülteci Kampı'na yönelik saldırısını hatırlatarak, "Bakanlar Kurulu, Esed birliklerinin Suriye'de siviller aleyhinde gerçekleştirdiği katliamlara yönelik kınamasını yineliyor" dedi.

Söz konusu korkunç katliamlar ile insani yardımların engellenmesinin savaş suçu olduğunu ve uluslararası kanunlar ile ahlaki değerleri açık şekilde ihlal ettiğini kaydeden Tureyfi, Arap Birliği'nin geçen çarşamba düzenlenen olağanüstü toplantıda, Suriye rejimi tarafından Halep ve kırsalında sivillere karşı gerçekleştirilen saldırılara yönelik açıklamasını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Tureyfi, geçen cumartesi günü gerçekleştirilen kısmi revizyona ilişkin ise söz konusu kraliyet kararnamesinin, ülkenin kalkınma ve gelişme süreci kapsamında yayınlandığı ve gelişmelerin, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonuna uyumlu olarak devam ettiğini belirtti.

Rejim güçlerine ait savaş uçaklarının geçen perşembe, Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu Kamune mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27 kişi yaşamını yitirmişti.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, geçen cumartesi günü bazı bakanlıklar ve ekonomiyle ilgili kurumlarda görev değişikliğine giderek yeniden yapılandırılmasını istediği bir kararname yayımlamıştı.

Yorumlar