Suudi Arabistan'dan Halepli 150 çocuğa tedavi desteği

- Riyad yönetimi, Suriye'nin Halep kentinde yaralanan 150 çocuğun sınırdaki Türk hastanelerinde tedavi masraflarını karşılayacağını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'dan Halepli 150 çocuğa tedavi desteği

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan, Suriye'nin Halep kentinde yaralanan 150 çocuğun sınırdaki Türk hastanelerinde tedavi masraflarını karşılayacağını açıkladı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Riyad yönetiminin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Halepli 150 çocuğun Suriye sınırındaki Türk hastanelerinde tedavi masraflarının karşılanacağı ve tam teşekküllü hastanelerde tedavi olması gereken hastaların Suudi Arabistan'a nakledileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Halep ve çevresindeki hastanelere röntgen cihazları temin edileceği aktarılırken, Suudi Arabistan'ın Suriye-Amerikan Tıp Derneğinin (SAMS), Halep'teki yaralı çocuklar için yaptığı çağrıya kulak verdiği ifade edildi.

SAMS ile iş birliği içinde Halep'teki yaralı çocukların tahliyesi için gereken adımların atılacağına işaret edilen açıklamada, Suriye halkının sıkıntılarının bitirilmesi, rejim ve destekçilerinin saldırılarının durması için çaba sarf edilmesi gerektiği vurgulanarak, uluslararası topluma ateşkesin sağlanması, akan kanın durdurulması, Suriye halkının taleplerini gerçekleştirecek siyasi sürece dönülmesi çağrısında bulunuldu.

Suriye'de rejim güçleri ve Rus jetleri ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'e saldırılarını artırırken, bu saldırılarda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Yorumlar