Suudi Arabistan'dan Bosna Hersek'te eğitime destek

- Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Saraybosna Üniversitesi Kütüphanesi'nin inşası ve donanımı için yaklaşık 22 milyon dolar bütçe ayıracak

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'dan Bosna Hersek'te eğitime destek

SARAYBOSNA (AA) - Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Bosna Hersek'teki Saraybosna Üniversitesi Kütüphanesi'nin inşası ve donanımı için 82,5 milyon riyal (yaklaşık 22 milyon dolar) bütçe ayıracak.

Hibeye ilişkin mutabakat zaptı, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Vjekoslav Bevanda ile Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Başkan Yardımcısı Yusuf bin İbrahim el-Bassam tarafından imzalandı.

Bevanda, burada yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Kalkınma Fonunun yaklaşık 22 milyon dolarlık bağışının temeli niteliğindeki bu mutabakat zaptını imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Eğitime yapılan bir yatırım olduğu ve bundan 35 bin öğrencinin faydalanabileceği göz önüne alındığında bu hibe çok önemli." diye konuştu.

Üniversite kütüphanesinin yaklaşık 11 bin metrekarelik bir alanda inşa edileceğini söyleyen Bevanda, bu kütüphane sayesinde yüksek öğretimde en üst standartların sağlanmış olacağını ve bunda gelecek nesillerin de faydalanacağını vurguladı.

Bevanda, söz konusu hibenin yanı sıra yaklaşık 6 milyon dolarlık bir kredi anlaşması da imzaladıklarını ifade ederek, bu kredinin ülkenin doğusundaki Gorazde'de köprü inşası, yol yapımı ve su tedarik sistemi kurulması için kullanılacağını aktardı.

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Başkan Yardımcısı Bassam da Bosna Hersek ile Suudi Arabistan'ın tarihi temelleri olan iyi ilişkileri bulunduğunu belirterek, "Suudi Arabistan Kalkınma Fonu aracılığıyla Bosna Hersek'te farklı sektörlerde birçok proje hayata geçirdik. Bugün imzaladığımız iki anlaşmadan da memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. İki tarafın da çabaları olmasa bunu gerçekleştiremezdik. Fon olarak, Bosna Hersek'teki projelere desteğimiz sürecek." dedi.

Hibe ile üniversite kütüphanesinin iç ve dış cephesindeki inşaat çalışmaları ve donanımı yapılacak, danışmanlık hizmetleri ve diğer harcamaları karşılanacak.

Yorumlar