Suudi Arabistan'daki terör operasyonları

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Mansur Turki, teröre karşı 18 yıldan daha uzun süredir yürüttükleri amansız mücadelede...

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'daki terör operasyonları

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Mansur Turki, teröre karşı 18 yıldan daha uzun süredir yürüttükleri amansız mücadelede birçok başarı elde ettiklerini söyledi.

Turki, Başkent Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın teröre ve terör örgütlerine karşı amansız mücadeleye devam ettiğini, 18 yıldan daha uzun süredir yürüttükleri mücadelede onlarca eylemin boşa çıkarıldığını dile getirdi.

Geçen yıl Teröristlerin planladığı 19 terör eyleminden 12'sinin eylem öncesinden tespit edilerek engellendiğini vurgulayan Turki, 7 eylemin ise teröristler tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Terör eylemlerinden 12'sinin güvenlik güçlerine yönelik olduğunu söyleyen Turki, İçişleri Bakanlığı olarak ülkenin ve vatandaşların güvenliği için çalışmaya devam edeceklerini dile getrdi.

Suudi Arabistan'da sabah terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı hücrelere düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin birkaç aydır sürdürdüğü çalışma sonucu DAEŞ ile bağlantılı 3 terör hücresinden oluşan şebekenin çökertildiği, 14'ü Suudi Arabistanlı, diğerleri Mısır, Filistin ve Yemen uyruklu 17 kişinin yakalandığı belirtilmişti.

Yorumlar