Suudi Arabistan'da hükümette kısmi revizyon

- Enerji ve Madeni Kaynaklar Bakanı Falih: - "Suudi Arabistan petrol siyasetini değiştirmeden uygulamaya devam edecek, gaz ve petrol piyasasının enerji ihtiyacını karşılayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'da hükümette kısmi revizyon

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Enerji ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih, ülkesinin petrol politikasının değişmeyeceğini belirterek, "Gaz ve petrol piyasasının enerji ihtiyacı karşılanacaktır." dedi.

Dün Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in çıkardığı bir kararnameyle, Enerji ve Madeni Kaynaklar Bakanlığı'na getirilen Falih yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın en büyük enerji kaynağı ülke olarak konumunu güçlendireceğini ve kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışacağını kaydetti.

Falih, "Suudi Arabistan petrol siyasetini değiştirmeden uygulamaya devam edecek, gaz ve petrol piyasasının enerji ihtiyacını karşılayacaktır." ifadesini kullandı.

Dün göreve tayin edilmesinin ardından bir açıklamada yapan Falih, yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde yoğunlaşacaklarını ve madencilik sektöründe yatırım alanını genişleteceklerini belirtmişti.

Falih, Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Ali en-Naimi'nin yerine getirilmişti.

Yorumlar