Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr:

- "Anlaşsak da anlaşmasak da Husiler, Yemen'in toplumsal dokusunun bir parçasıdır."

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr:

DOHA (AA) - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr, Husilerin Yemen'in toplumsal dokusunun bir parçası olduğunu belirtti.

Cubeyr, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Anlaşsak da anlaşmasak da Husiler, Yemen'in toplumsal dokusunun bir parçasıdır." ifadesini kullanarak, "Cubeyr, Husiler komşumuz" etiketini paylaştı.

Dışişleri Bakanı Cubeyr, terör örgütleri DAEŞ ve El Kaide'ye ise Yemen'de ve dünyanın hiçbir yerinde barınma imkanı bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin ilerleyişi üzerine Mart 2015'teki "Kararlılık Fırtınası" harekatıyla birlikte Yemen meşru yönetimine destek vermeye başlamıştı.

Yemen'de çatışan taraflar, Birleşmiş Milletler'in çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı.

Yemen ordusu ise iki hafta önce ülkenin doğusunda DAEŞ ve El Kaide'ye karşı geniş çaplı operasyon başlatarak yaklaşık bir yıldır El Kaide'nin elinde bulunan Mukella kentinde kontrolü yeniden ele geçirmişti.

Yorumlar