Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nde iftar

- ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu Akademik Danışmanı Kuşku: - "Ramazan ayında halkımıza, öğrencilerimize bu bölgede bulunan ihtiyaç sahiplerine iftar vereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nde iftar

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de 17. yüzyılda inşa edilen, uzun yıllar ayinlerin yapıldığı Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu tarafından vatandaşlara iftar verildi.

Fevzipaşa Mahallesi'ndeki kilisede gerçekleştirilen iftar programına, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu'nun yanı sıra pek çok vatandaş davet edildi.

Topluluğun Akademik Danışmanı Halit Kuşku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır kültürel, sosyal ve medeniyete ilişkin dersler verdiklerini belirterek, bu ramazanda da kilisede iftar sofraları kuracaklarını kaydetti.

Kuşku, "Ramazan ayında halkımıza, öğrencilerimize bu bölgede bulunan ihtiyaç sahiplerine iftar vereceğiz. Bu tasavvuf topluluğu, hiçbir karşılık beklemeden, insanlardan bir menfaat ummadan, hatta kendilerinden dua dahi istemeden, karşılıksız olarak bu hizmeti sunuyor. Burada bir ay boyunca 10 bin kişiye iftar vermeyi planlıyoruz." diye konuştu.

- Surp Kevork Ermeni Kilisesi

Çanakkale'ye 83 Ermeni ailesinin gelmesinin ardından 1669'da Fevzipaşa Mahallesi'nde inşa edilen Surp Kevork Ermeni Kilisesi, yıllar geçtikten sonra cemaati kalmayınca dönem dönem silah deposu, etnografya müzesi, kültür merkezi ve güzel sanatlar bölümü dersliği olarak kullanıldı.

Eski yapı, son olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu'na, Kültür ve Sanatevi olarak kullanılması için tahsis edildi. Uzun yıllar Ermeni cemaatinin ayinlerini gerçekleştirdiği tarihi binada, şimdilerde tasavvuf öğretileri aktarılıyor, sema eğitimi veriliyor.

Yorumlar