Surlu gençlerden "Kardeşlik Futbol Turnuvası"

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, bölücü terör örgütüne yönelik başarılı operasyonla sağlanan huzur ortamını değerlendiren gençler, "Kardeşlik Futbol Turnuvası"nda bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Surlu gençlerden "Kardeşlik Futbol Turnuvası"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlarla sağlanan huzur ortamını değerlendiren gençler, "Kardeşlik Futbol Turnuvası"nda buluştu.

Turnuvanın ilk karşılaşması Vuslal Yıldız ve Şatos takımları arasında Karayolları Yol Spor sahasında oynandı. Takımlar galibiyet için kıyasıya mücadele etti.

Tertip Komitesi Başkanı Nurullah Bayram, turnuvada, terör mağduru 300'ü aşkın gencin oluşturduğu 17 takım bulunduğunu, takımların 4 grupta mücadele edeceğini belirtti.

Turnuva amacının, aylardır birbirinden ayrı kalmış Surlu gençleri ve vatandaşları bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Bayram, "Bu takımları saldırıların yoğun olduğu Sur ilçesinin 6 mahallesinden meydana getirdik. Bu terör saldırılarından psikolojik olarak etkilenen gençleri bir nebze olsa spor vesilesiyle rehabilite etmek amacıyla yaptık. Bu vesileyle Sur'daki vatandaşlarımızı da bir araya getirme imkanına sahip oluyoruz. Aylardır ayrı kalmış vatandaşlarımız bu turnuva sayesinde bir araya gelip dertleşip hasret gideriyorlar. Bu vesileyle bu gençleri ve vatandaşları birleştirmek ve bütünleştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Turnuvaya katılan gençlerden Musab Baysal, terör saldırıları sebebiyle 6 aydır arkadaşlarından uzak kaldığını belirterek, turnuva kapsamında bir araya geldiklerini, bundan dolayı da turnuvanın bir dayanışma örneği olduğunu kaydetti.

Azad Gözegeç de "Terör saldırı nedeniyle çok mağdur olduk. Arkadaşlarımızdan ayrı kaldık. Bu yaşanan terör saldırıları psikolojik açıdan bizi zorladı. Sur Halk İnisiyatifi olarak böyle bir dayanışma içerisine girdik. Biz bir araya gelerek gönül bağlarımızı tazeledik. Bu etkinlikler biz Surluları daha çok kaynaştırıyor. Bu organizasyonu düzenleyenlerden Allah razı olsun. Hedefimiz turnuvada şampiyon olmak." ifadesini kullandı.

Turnuvada final karşılaşmasının 5 Haziran'da oynanacağı belirtildi.

Yorumlar