Suriye'ye yapılan kurban yardımları

- Suriye Türkleri Derneği Başkanı Orli: - "Biz Ümmetiz Platformu olarak Halep, İdlib ve Lazkiye kırsallarına 600 kurbanın etini dağıttık"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'ye yapılan kurban yardımları

HATAY (AA) - Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ayhan Orli, "Biz Ümmetiz Platformu olarak Halep, İdlib ve Lazkiye kırsallarına 600 küçükbaş kurbanın etini dağıttık." değerlendirmesinde bulundu.

Orli, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye halkının bir bayramı daha bombalar altında, ev ve köylerinden uzakta geçirdiğini belirtti.

Çoğunluğu çadırlarda yaşayan insanların en temel ihtiyaçlarını bile zorlukla karşıladığının vurgulayan

Orli, "Aralarında yurt dışından derneklerin de bulunduğu 40 sivil toplum kuruluşundan oluşan Biz Ümmetiz Platformu, Suriye Türkleri Derneği ve Avrasya Vakfı'nın öncülüğünde kurban bağışı topladı. Türkiye'nin hemen her ilinden gelen bağışlar, bayramın ilk gününden itibaren Halep, İdlib ile Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad ve Türkmendağı'na ulaştırıldı. Biz Ümmetiz Platformu olarak Halep, İdlib ve Lazkiye kırsallarına 600 kurbanın etini dağıttık." ifadesini kullandı.

Orli, bağışların daha çok hastane, yetimhane ve okullara teslim edildiğini, mazlumların yüzünü Türk halkının güldürdüğünü kaydetti.

Yorumlar