Suriye'ye insani erişim çalışma grubu toplantısı

- BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura: - "Kuşatma altındaki 18 bölgenin hiçbirine 110 gündür insani yardım konvoyu ulaşmadı. Bu nedenle bugünkü insani erişim çalışma grubu toplantısını askıya aldım"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'ye insani erişim çalışma grubu toplantısı

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de 110 gündür kuşatma altındaki hiçbir bölgeye insani yardım ulaştırılamadığı için Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun BM insani erişim çalışma grubu toplantısını askıya aldığını duyurdu.

De Mistura, bugünkü toplantıyı askıya almasının ardından BM Cenevre Ofisi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye'ye insani yardım ulaştırılması konusunda herhangi bir ilerleme kaydedilemediğine işaret eden de Mistura, bu nedenle her hafta düzenlenen insani erişim çalışma grubu toplantısının bugün sadece 8 dakika sürdüğünü ve toplantıyı devam ettirmenin "anlamsız" olduğunu kaydetti.

De Mistura, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın Dünya İnsani Yardım Günü. Suriye'de ise her gün çatışma, saldırı, roketler, varil bombaları, klorin gazı, hava saldırıları ve intihar saldırılarına şahit oluyoruz. Deyrizor'a havadan yardımlar dışında, kuşatma altındaki 18 bölgenin hiçbirine 110 gündür insani yardım konvoyu ulaşmadı. Bu nedenle bugünkü insani erişim çalışma grubu toplantısını askıya aldım."

Çatışmalara ara verilmediği için insani yardımların ulaştırılamadığını, Halep'in doğusunun kuşatma altında olduğunu ve kentin batısının da kuşatma riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden de Mistura, Halep için 48 saatlik insani ateşkes çağrısını yineledi.




Yorumlar