Suriye'nin Münbiç ilçesinin ele geçirilmesi

- AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini: - "Suriye Demokratik Güçleri ile Küresel Koalisyonunun DAEŞ'e karşı kuzeybatı Suriye'deki son askeri ilerlemesi memnuniyet verici"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin Münbiç ilçesinin ele geçirilmesi

BRÜKSEL (AA) - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD destekli Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Halep'in kuzeyinde DAEŞ kontrolündeki Münbiç ilçesini ele geçirmesine ilişkin "Suriye Demokratik Güçleri ile Küresel Koalisyonunun DAEŞ'e karşı kuzeybatı Suriye'deki son askeri ilerlemesi memnuniyet verici" değerlendirmesini yaptı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, yaptığı yazılı açıklamada, Münbiç ilçesinde sivillerin kalkan olarak kullanılması ve ilçedeki 2 bin insanın DAEŞ tarafından kaçırılmasının, sivillerin Suriye'deki çatışmanın ana kurbanı olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"DAEŞ, Avrupa ve ötesinin yanı sıra Suriye, Irak ve bölge insanlarına tehdit oluşturmayı sürdürüyor. Suriye Demokratik Güçleri ile Küresel Koalisyonunun DAEŞ'e karşı kuzeybatı Suriye'deki son askeri ilerlemesi memnuniyet verici. AB, koalisyonun ortağı olarak çabalarına ve askeri olmayan faaliyetlerine bağlı kalmayı sürdürüyor."

Mogherini ayrıca, DAEŞ'in tamamen yenilmesinin, siyasi çözümü ve örgütün ilerlemesini sağlayan sebeplerin ele alınmasını gerekli kıldığını da aktardı.

Açıklamada belirtilen Suriye Demokratik Güçleri, Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD ile diğer küçük gruplardan oluşuyor.

- Münbiç'in ele geçirilmesi

Suriye'nin Halep ilinin kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesi, bugün SAK ve PYD tarafından ele geçirildi.

SAK ve PYD güçleri, DAEŞ kontrolündeki Münbiç'e yönelik operasyonu mayıs ayının sonunda başlatmıştı. Fırat'ın batısından ilerleyerek çok sayıda köyü ve beldeyi ele geçiren SAK ve PYD güçleri, yaklaşık 2 aydır ilçeyi kuşatma altında tutuyordu.

Yorumlar