Suriye'nin İsrail uçağını düşürdüğü iddiası

- Suriye rejim güçleri, ülkenin güneyindeki Kuneytra kırsalında İsrail ordusuna ait bir savaş ve bir keşif uçağının düşürüldüğünü savundu - İsrail, uçağın düşürüldüğüne ilişkin haberi yalanladı

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin İsrail uçağını düşürdüğü iddiası

İSTANBUL (AA) - Suriye rejim güçleri, ülkenin güneyindeki Kuneytra kırsalında İsrail ordusuna ait bir savaş ve bir keşif uçağının düşürüldüğünü öne sürdü.

El-Ahbariyye televizyon kanalının Suriye Kuvvetleri Genel Komutanlığı'nın açıklamasına dayandırdığı haberine göre, İsrail savaş uçakları Kuneytra kırsalındaki askeri mevzilere saldırı düzenledi.

Açıklamada hava kuvvetlerinin karşılık verdiği saldırıda, İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının Kuneytra'nın güneybatısına, bir keşif uçağının da Sasa'nın batısına düştüğü ifade edildi.

İsrail ordusu ise uçağın düşürüldüğüne ilişkin haberleri yalanladı.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, uçaklarının tehdit kaynağından uzak olduğunu ve askeri birlikleri için herhangi bir tehlike teşkil etmediğini aktardı.

Adraee açıklamasında ayrıca ordu birliklerinin Suriye'deki çatışmaların topraklarına kaymasına tepki olarak dün hava saldırısı düzenlediğini ifade ederek, bu saldırının ardından dün gece yarısından sonra Suriye'den İsrail'e füze atıldığını kaydetti.

Yorumlar