Suriye'nin Halep kenti "trafik levhası"na kavuşuyor

- Suriyeli gönüllüler, Halep kırsalındaki kent ve beldelere trafik levhası yerleştirilmesini hedefleyen bir kampanya başlattı

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin Halep kenti "trafik levhası"na kavuşuyor

HALEP (AA) - Suriyeli gönüllüler, ülkenin kuzeybatısında yer alan Halep kırsalındaki kent ve beldelere trafik levhası yerleştirilmesini hedefleyen bir kampanya başlattı.

"Özgür ol" isimli gönüllülerden oluşan bir gençlik grubu, bölgedeki yeni sığınmacılara kolaylık sağlamak, trafik akışını düzenlemek ve bölgeye estetik bir çehre kazandırmak için Halep kırsalındaki kent ve beldelere trafik levhalarının yerleştirilmesini kapsayan projeyi hayata geçirmeye karar verdi.

Kampanya organizatörü Abdulkerim el-Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın, muhalif gruplara bağlı "özgür polis" birliklerinin desteğiyle yürütüldüğünü ifade ederek, projenin ilk aşamasında tabelaların hazırlanması, bölgelere sevki ve yerleştirilmesinin yer aldığını kaydetti.

Trafik levhalarının, özgür polis birliklerinin verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlandığı ve belirlenen bölgelere sevkinin gerçekleştirildiğini dile getiren Ömer, "Bölgede yaşanan trafik kazalarının olabildiğince azaltılması için gerekli uyarı levhalarının hazırlanması zorunlu bir iş haline geldi. Söz konusu levhalar özellikle bölgeyi tanımayan yeni sığınmacılara da yardımcı olacak." dedi.

Ömer, trafik tabelalarının, hastane ve okul başta olmak üzere merkezi öneme sahip binaların yönlendirilmesi, tehlikeli kavşak ve yollar için bölge sakinlerini uyarmada yardımcı olacağını söyleyerek bu projenin, bölgede yaşanan trafik kazalarını azaltacağı ve "özgür polis" birliklerinin yükünü hafifleteceğini belirtti.

Suriye'de rejim güçleri ve Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle geçen aylarda Halep'in kuzey bölgelerinden, İdlib'in kuzey ve Halep'in batısındaki kırsal bölgelere büyük bir göç dalgasının yaşandığı ifade ediliyor.

Yorumlar