Suriye'nin Azez bölgesindeki çatışmalar

- Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde muhalif gruplar arasındaki çatışma sona erdi - Ahraru'ş Şam grubu ele geçirdiği Şam Cephesi karargahlarından çekildi

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin Azez bölgesindeki çatışmalar

AZEZ (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin Azez ilçesinde, muhalif gruplar Ahraru'ş Şam ve Şam Cephesi arasındaki çatışmalar durdu.

Ahraru'ş Şam ve Şam Cephesi arasında dün 04.00 sularında Kilis ilinin karşısındaki Azez'de başlayan ve gün içinde şiddetlenen çatışma, akşam saatlerinde sona erdi.

Ahraru'ş Şam, çatışma sırasında ele geçirdiği Şam Cephesi'ne ait karargahları örgüte geri verdi.

Taraflar, Azez ilçesi ile PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrol ettiği Afrin ilçesi arasında yer alan kontrol noktasının hakimiyeti konusunda ihtilafa düşmüştü.

İki grup, ihtilafı yerel mahkemeye götürerek çıkacak kararı uygulamayı kabul etti.

Dün, 10 bin Suriyelinin barındığı Siccu kampı çevresindeki çatışmalarda kamp sakinlerinden 2'si çocuk 3 kişi ölmüş, 15'i de yaralanmıştı.

Kilis Valiliği'nin sivillerin zarar görmemesi için geçici olarak kapattığı Öncüpınar Sınır Kapısı'nda geçişler henüz başlamadı.

Suriye'de geniş bir alanda faaliyet gösteren Ahraru'ş Şam, ülkenin kuzeyinde konuşlu yaklaşık 18 bin savaşçısıyla en büyük silahlı muhalif grup durumunda. Yalnızca Halep'in merkezi ve kuzeyinde 3 bin kişilik gücüyle aktif Şam Cephesi ise Afrin ve Azez arasındaki bölgede hakimiyeti diğer gruplarla paylaşmak istemiyor.

Yorumlar