Suriyelilerin bayram özlemi

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli sığınmacılar, vatanlarından uzakta bir bayram daha geçirmenin üzüntüsünü yaşadı - Suriyeli Şeho: - "Suriye'deki bayramlar bizim için çok daha güzeldi. Bayramda evimizde olmak isterdim. Orada toprağım, evim, işim vardı" - ÇATOM Müdürü Yanar: - "Suriyeli mülteciler bayramlarını ülkelerinden uzakta geçiriyor. Çok zor bir durum"

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilerin bayram özlemi

MARDİN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Mardin'in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli sığınmacılar, Ramazan Bayramı'nı buruk geçiriyor.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, bir bayramı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin hüznünü yaşıyor. Savaş nedeniyle toprağını, evini ve sevdiklerini geride bırakan Suriyeliler, bir an önce savaşın sona ermesini isteyerek ve ülkelerine dönmenin hasretini çekiyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) kendilerine hazırlanan gıda paketini almaya geldiğini belirten Suriyeli İzzeddin Şeho, Suriye'nin Rasulayn şehrinden geldiğini ve 3 yıldır vatan özlemi ile yaşadıklarını ifade etti.

8 çocuk babası Şeho, "Suriye'deki bayramlar bizim için çok daha güzeldi. Bayramda evimizde olmak isterdim. Orada toprağım, evim, işim vardı." dedi.

Saffa Reşit ise 4 yıldır Suriye'den geldiklerini, oradaki bayramları özlediklerini ancak ellerinden bir şey gelmediğini kaydetti.

"Vatanımızı özledik, keşke savaş bitseydi. Evlerimize dönmeyi hayal ediyoruz. Suriye'de bayramlar bizim için çok güzel geçiyordu. Burada da bayram var, ama bizde daha güzeldi." diyen Reşit, bayramı buruk geçirdiklerini anlattı.

Gezva Temo da savaş nedeniyle Suriye'nin Rasulayn şehrinden Türkiye'ye sığındıklarını vurgulayarak, Türkiye'nin güzel olduğunu, ancak yine de ülkelerine dönmek istediklerini belirtti.

Temo, savaşın sona ermesi durumunda ülkelerine döneceklerini bildirdi.

ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar, ÇATOM olarak Suriyelilere gıda paketi dağıtarak, onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı.

Suriyeli mültecilerin ülkelerinden uzakta 4 yıldır bayramı geçirdiklerini kaydeden Yanar, "Suriyeli mülteciler bayramlarını ülkelerinden uzakta geçiriyor. Çok zor bir durum. Bayram dolayısıyla gıda paketi dağıttık. Bir nebze de olsa onlara katkı sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar