Suriyelilere gönderilen etlerin satıldığı iddiası

- Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir depoda, Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplardan çalındığı iddia edilen 957 kilogram et ele geçirildi - Depo sahibi ile bir kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Suriyelilere gönderilen etlerin satıldığı iddiası

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplardan çalındığı öne sürülen 957 kilogram et geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Side Mahallesi Cennetler mevkisindeki bir evin altında depo olarak kullanılan yerde, ilçedeki bazı işletmelere kaçak olarak et satıldığı ihbarını değerlendiren jandarma ekipleri, çalışma başlattı.

Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle adreste arama yapan Manavgat Jandarma Komutanlığı Selimiye Karakolu ekipleri, depo sahibi M.A. ve M.İ'yi gözaltına aldı.

Depodaki aramada, 957 kilogram et ele geçirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Manavgat İlçe Müdürlüğünden gelen uzmanlarca yapılan incelemelerde bozuk olduğu belirlenen 500 kilogram et imha edildi. 457 kilogram et ise yediemin deposunda muhafaza altına alındı.

Etlerden alınan numuneler, gerekli tetkiklerin yapılması için laboratuvara gönderildi.

Ele geçirilen etlerin, çeşitli kuruluşlarca yardım olarak gönderilen, Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplardan çalındığı iddia edildi.

Yorumlar