Suriyeliler bayramı buruk yaşıyor

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli aileler, bayramı sıla ve akraba hasreti içerisinde geçiriyor - Batman'daki bazı aileler ise Suriyeli sığınmacılara yalnız olmadıklarını hissettirmek için onları evlerinde ziyaret ederek, bayramlarını kutluyor - Zekriya Cuma: "Tüm yakınlarımızdan uzağız, onları çok özledik" -Batmanlı Teymur: "Memleket ve aile hasretini bir nebze gidermek için onları yalnız bırakmak istemedik"

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler bayramı buruk yaşıyor

BATMAN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli aileler, Ramazan Bayramı'nı sıla özlemiyle geçiriyor.

Suriyeliler, memleket özlemini kendileri gibi Suriye'den gelen diğer aileleri ziyaret ederek gidermeye çalışıyor. Batmanlılar da Suriyelilere yalnız olmadıklarını hissettirmek için onları evlerinde ziyaret ederek, bayramlarını kutluyor.

- "Ülkemize, akrabalarımıza kavuşmak istiyoruz"

Suriyeli 1 çocuk babası Zekeriya Cuma (32), AA muhabirine, akrabalarından uzakta bayrama girmenin burukluğunu yaşadığını söyledi.

Suriye'deki iç savaştan kaçmak zorunda kaldıklarını belirten Cuma, ülkesine dönmeyi çok arzu ettiğini kaydetti.

Adeta memleket hasretiyle yanıp tutuştuğunu aktaran Zekeriya Cuma, "Tüm yakınlarımızdan uzağız. Bir an önce savaşın bitmesini, ülkemize, akrabalarımıza kavuşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Evinden uzakta bayram geçirmenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Diana Cuma ise özlemini gözyaşları içerisinde anlattı.

Konuşmakta güçlük çeken Cuma, "Ailemi, akrabalarımızı çok özledim." dedi.

- "Onlarla bayramlaşmaya geldik"

Suriyeli Cuma ailesini, eşi Mesude Teymur ile evlerinde ziyaret eden Batmanlı Aziz Teymur, amaçlarının Suriyeli ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğunu söyledi.

Teymur, "Memleketinden savaş nedeniyle kaçıp memleketimize gelen Suriyeli aileyle bayramlaşmaya geldik. Memleket ve aile hasretini bir nebze gidermek için onları yalnız bırakmak istemedik. Onlarla bayramlaşmaya geldik. Allah onlara memleketlerine dönüp, huzur içerisinde yaşamalarını nasip etsin." diye konuştu.

Yorumlar