Suriyeli sanığa 15 yıla hapis istemi

- Bölücü terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Suriyeli sanığın, 7 yıl aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli sanığa 15 yıla hapis istemi

ANKARA (AA) - Bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan bir Suriyelinin 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Terör örgütü üyeliğinden hakkında dava açılan tutuklu sanık İzzet Müslim el-Cumo'nun yargılanmasına Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. El-Cumo'nun yanı sıra avukatının katıldığı duruşmada, 2013 yılında Habur'da güvenlik güçlerine teslim olan PKK/KCK üyeliğinden hüküm giyen Emine Abay'ın tanık sıfatıyla ifadesi alındı.

Abay, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla İzmir'deki cezaevinden verdiği ifadede, el-Cumo'yu tanımadığını söyledi. Mahkeme heyetinin, 2013'teki sorgusunda verdiği ve el-Cumo'yu "Welat kod adıyla tanıdığı, örgüt mensuplarına saz çalarak moral sağladığı ve üzerinde silah, el bombası taşıdığı" yönündeki ifadesi hatırlatılan Abay, güvenlik güçlerine verdiği ifadenin ardından uzun zaman geçtiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını savundu.

El-Cumo da tercümanı aracılığıyla, tanığı daha önce görmediğini belirtti. Üzerine atılı suçları kabul etmeyen el-Cumo, kendisinin bağlama çalan bir sanatçı olduğunu, terör örgütüyle bağlantısının olmadığını, Türkiye'ye obezite tedavisi için geldiğini söyledi.

Sanığın avukatı, müvekkilinin yasal yollardan Türkiye'ye giriş yaptığını ve tedavi amaçlı geldiğini ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Selda Binboğa Kurtuluş, esas hakkındaki görüşünde, sanığın "Kobani bölgesinden Türkiye'ye yasal olmayan yollarla giriş yaptığını" ve üzerinden çıkan materyallerde yapılan incelemelerde "PKK/KCK mensuplarıyla birlikte kırsal alanda faaliyet gösterdiği ve Welat kod adıyla bilindiğininin" tespit edildiğini kaydetti. Kurtuluş, sanığın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar mahkumiyetini ve tutukluluğunun devamını istedi.

Duruşma, el-Cumo ve avukatına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.

Yorumlar