Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı

- Başkentte eğitim gören Suriyeli öğrenciler, karne töreninde Türkçe şiirler okudu, çeşitli oyunlar sergiledi

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı

ANKARA (AA) - Başkentte eğitim gören Suriyeli öğrenciler, karne heyecanı yaşadı.

Altındağ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler için tören düzenlendi. Aralarında Suriyelilerin de bulunduğu öğrenciler, karnelerini aldı.

Törende bir grup öğrenci, yöresel kıyafetlerle halk oyunları gösterisi sundu.

Suriyeli öğrencilerden oluşan 5 kişilik grup da "Suriye'de Çocuk Olmak" adını verdikleri Türkçe şiirlerini okudu. Bazı öğrenciler Türkçe çocuk oyunları sergilerken, Suriyeli iki kız da Arapça ilahi seslendirdi.

Kaymakam Ali Fuat Türkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların, 2 yıldır eğitim öğretimlerine bu okulda devam ettiğini söyledi.

Gelecek dönem her Suriyeli çocuğun evine en yakın okulda eğitimini sürdüreceğini anlatan Türkel, şöyle konuştu:

"Ankara'da bölgemizde 3 bin Suriyeli öğrenci var. Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşları gerekli desteği veriyor. Her muhtaç olana gerekli yardım ve desteği verdik. Artık Türkçeyi de öğrendiler. Hatta Suriyeli kardeşlerimizin anne babalarına da okuma yazma kursları açtık. Burada 400 veli, kursa devam etti. Yine devam edeceğiz. Hiçbir sıkıntımız yok."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer de bölgelerinde 5 geçici eğitim merkezinde Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek, "Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, velilerimiz, Suriyeli misafirlerimize karşı çok anlayışlı ve ilgiyle davrandı. Hiçbir sorun yaşamadık. Çocuklar Türkçeyi oldukça iyi öğrendi. Halk eğitim merkezlerinde de Türkçe kursları verdik." dedi.

Öğretmen Mahmut Tafas, bin 200 Suriyeli öğrencinin okulda eğitim gördüğünü, burada Arapça ve Türkçe dersler verdiklerini ifade etti.

- Öğrencilerin karne sevinci

Suriyeli öğrencilerden Sabah ve Zilal, eğitim öğretim döneminin çok iyi geçtiğini, öğretmenlerine teşekkür ettiklerini, Türkiye'yi sevdiklerini söyledi.

Sidra adlı kız öğrenci ise "Türkçeyi öğreten öğretmenimize çok teşekkürler. Burada 7 aydır eğitim görüyorum." diye konuştu.

Türkmen olduğunu belirten Ali adlı öğrenci de "Her şeyi öğrendim, öğretmenlerimden çok memnun kaldım, iyi davrandılar. Karnem iyi, iftihar belgesi aldım." dedi.

Takdir belgesi alan Türk öğrenci Musab Yıldız ise "Dördüncü sınıfı bitirdim, karnem iyi. Öğretmenlerim iyiydi. Tatile çıkmak güzel, tatilde gezeceğim." ifadelerini kullandı.

Arda Demirtaş da dördüncü sınıfı bitirdiğini, teşekkür belgesi aldığını, okulu ve öğretmenlerinden çok memnun olduğunu belirtti.

Yorumlar