Suriye'deki insani yardım operasyonları

- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner: - "Daraya halkının iftarlarını ihtiyaç duyduğu bu yiyeceklerle yapmasını umut ediyoruz”

Google Haberlere Abone ol
Suriye'deki insani yardım operasyonları

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye'de kuşatma altındaki Daraya'ya insani yardım götüren konvoyların yolda olduğunu belirterek Daraya halkının iftarlarını bu yiyeceklerle yapmasını umut ettiklerini belirtti.

Toner, günlük basın toplantısında, Beşşar Esed rejimi tarafından kuşatma altında olan Daraya'ya insani yardım ulaştırma çabalarıyla ilgili, “Daraya’ya insani yardım götüren konvoylar şu anda yolda. Daraya halkının iftarlarını ihtiyaç duyduğu bu yiyeceklerle yapmasını umut ediyoruz” dedi.

Esed rejiminin Suriye’deki birçok bölgeyi abluka altında tuttuğunu hatırlatan Toner, “Birleşmiş Milletler’in kuşatma altındaki bütün bölgelere bir an önce yardımları ulaştırmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Toner, Rusya'ya da seslenerek insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için bütün Uluslararası Suriye Destek Grubu ülkelerinin ellerinden geleni yapması gerektiğini söyledi.


Yorumlar