Suriye'de insani yardım konvoyuna saldırı

-Halep'in Urum el Kubra bölgesinde insani yardım konvoyuna düzenlenen hava saldırısında ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi - Urum el-Kubra beldesi sivil savunma yetkilisi Bedu: - "Urum el- Kubra'daki insani yardım depoları Rus ve rejim uçaklarınca bombalandı"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de insani yardım konvoyuna saldırı

HALEP (AA) - Suriye'nin Halep kentine bağlı Urum el-Kubra bölgesinde Suriye Kızılayına ait insani yardım konvoyuna düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirenleri sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhaliflerin denetimindeki Urum el-Kubra'da Suriye Kızılayına ait insani yardım taşıyan konvoya düzenlenen hava saldırısında 12 kişi öldü, 18'i yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında Suriye Kızılayının Urum el-Kubra beldesi müdürünün de olduğu ifade edildi.

AA muhabirine konuşan Urum el-Kubra beldesi sivil savunma yetkilisi Hüseyin Bedu, "Urum el- Kubra'daki insani yardım konvoyu Rus ve rejim uçaklarınca bombalandı." dedi.

İnsani yardım taşıyan 20 aracın saldırıda yandığını belirten Bedu, sivil savunma ve itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlar sonucunda yangını kontrol altına aldığını söyledi.

Öte yandan, Halep'in El-Firdevs, Es-Sukkeri ve El-Merce mahallelerinde rejim güçlerinin, kentin batı kırsalındaki El-Hur beldesinde de Rus uçaklarının düzenlediği saldırılarda 21 kişi yaşamını yitirdi. Yardım konvoyuna düzenlenen saldırıyla ateşkesin sona erdiğinin ilan edilmesinden bu yana Halep'te yaşamını yitirenlerin sayısı 33'e yükseldi.

Daha önce yapılan açıklamada, saldırıda 2 şoförün yaşamını yitirdiği, 20 tırın yandığı kaydedilmişti.

Suriye ordusu tarafından yapılan açıklamada, geçen hafta pazartesi günü yürürlüğe giren ateşkesin sona erdiği belirtilmişti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya göre, Suriye'de Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkesin 12 Eylül Pazartesi yerel saat ile 19.00'da yürürlüğe girdiği duyurulmuştu. Ateşkes anlaşmasının daha sonra ABD ile Rusya arasındaki görüşmeler sonucu 2 gün daha uzatıldığı açıklanmıştı.


Yorumlar