Suriye'de hava saldırılarına karşı dumanlı önlem

- Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan semt, belde ve ilçelerdeki muhalifler, yaktıkları araç lastiklerinin dumanıyla Rus ve rejim uçaklarının hava saldırılarını engellemeye çalışıyor - Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Ebu Bera: - "Rus ve rejim uçakları her gün Halep'te muhalif bölgelere saldırarak katliamlar gerçekleştiriyor"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de hava saldırılarına karşı dumanlı önlem

HALEP (AA)- Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te muhaliflerin kontrolünde bulunan semt, belde ve ilçelerdeki muhaliflerin yaktıkları araç lastiklerinin dumanıyla Rus ve rejime ait savaş uçaklarının görüş sahasını kapatarak hava saldırılarını engellemeye çalıştığı bildirildi.

Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Mustafa Ebu Bera, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhaliflerin, Halep'te kendi kontrollerinde bulunan semt, belde ve ilçelerde yaktıkları araç lastiklerinin dumanıyla Rus ve rejime ait savaş uçaklarının görüş sahasını kapatarak hava saldırılarını engellemeye çalıştığını söyledi.

Ebu Bera, Rus ve Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Halep ve çevresine düzenlediği yoğun saldırılardan korunmak için halkın lastik yaktığını ve kentin üzerinde oluşan duman bulutundan dolayı savaş uçaklarının saldırılarının çok hafiflediğini kaydetti.

Rus ve rejim uçaklarının dumanlı bölgelere saldırmadığı için halkın güvenli bir şekilde dışarı çıktığını belirten Ebu Bera,''Rus ve rejim uçakları her gün Halep'te muhalif bölgelere saldırarak katliamlar gerçekleştiriyor. Kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolu da kapandığı için Halep'te tüm muhalif bölgeler kuşatma altında kaldı.'' dedi.

Son günlerde Halep'in Etarib ilçesinin hava saldırılarına maruz kalmasından dolayı muhaliflerin de lastik yakarak bu saldırıları hafifletmeye çalıştığını ifade eden Ebu Bera, şunları kaydetti:

''Şimdi Halep ve çevresinde lastik seferberliği başlattık. Her yerde lastik arayıp onları yerleşim yerlerinin yakınında yakıp duman buluntu oluşturuyoruz. Oluşan duman bulutu savaş uçaklarının görüş mesafesini daralttığı için uçaklar saldırılarını gerçekleştiremiyor.''

Rus ordusuna ait savaş uçakları Suriye'ye geldiği 30 Eylül'den bu yana İdlib, Halep ve Hama kentinin kuzey kırsalındaki muhaliflerin kontrolünde yer alan bölgeleri bombalıyor.

Yorumlar