Suriye'de çadır kente düzenlenen hava saldırısı

- SMDK: - "Eğer Obama, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması önerisini reddetmeseydi Beşşar Esed rejiminin dün Kamune mülteci kampında gerçekleştirdiği katliam yaşanmayacaktı"

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de çadır kente düzenlenen hava saldırısı

İSTANBUL (AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonundan (SMDK), "Eğer Obama, Suriye'de güvenli bölge oluşturulması önerisini reddetmeseydi Beşşar Esed rejiminin dün Kamune mülteci kampında gerçekleştirdiği katliam yaşanmayacaktı" değerlendirmesi yapıldı.

SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu Kamune çadır kentine düzenlenen saldırı hatırlatıldı. Rejimin sivillere yönelik katliamları karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasının kınandığı açıklamada, söz konusu sessizliğin işlenen suçlara doğrudan iştirak anlamı taşıdığı dile getirildi.

Açıklamada, "Eğer Obama Suriye'de güvenli bölge oluşturulması önerisini reddetmeseydi, Beşşar Esed rejiminin dün Kamune mülteci kampında gerçekleştirdiği katliam yaşanmayacaktı." ifadesine yer verildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Halep saldırılarını kınamasının ardından Esed güçlerinin sığınmacıların yaşadığı kampı bombalaması "uluslararası iradeye açık bir meydan okuma" olarak değerlendirilen açıklamada, rejim ve müttefiklerinin işlediği suçlar ışığında herhangi bir siyasi yaklaşımdan söz edilemeyeceğinin ortaya konulduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca SMDK üyesi Ahemen Ramazan'ın, "Beşşar Esed güçleri tarafından Kamune çadır kentinde alçakça katledilen çocuklar ve kadınların ABD Başkanı Barack Obama'nın reddettiği güvenli bölgede olması gerekiyordu." şeklindeki görüşüne de yer verildi.

Ramazan, "Ankara'nın güvenli bölge oluşturulması konusunda Washington'u ikna çabalarına rağmen, ABD bunun uygulanması zor, çok çaba ve para harcanması gereken bir durum olduğu yönündeki ısrarını sürdürdü." değerlendirmesinde bulundu.

Rejim güçlerine ait savaş uçaklarının dün, Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu Kamune mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27 kişi yaşamını yitirmişti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest ise pazartesi günü düzenlediği günlük basın toplantısında, Başkan Barack Obama'nın Suriye'de güvenli bölge konusundaki fikrinin değişmediğini belirterek "Obama, güvenli bölge oluşturmanın şu anda Suriye'de olup bitenlere pratik bir alternatif oluşturacağını düşünmüyor." demişti.


Yorumlar