Suriye'de 72 saatlik ateşkes ihlal edildi

- Rus uçakları tarafından İdlib'de düzenlenen saldırıda 3 çocuk öldü, 17 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de 72 saatlik ateşkes ihlal edildi

İDLİB (AA) - Suriye'de rejimin ilan ettiği 72 saatlik ateşkesi ihlal eden Rus savaş uçaklarının, İdlib'in Cesr eş Şuğur ilçesine düzenlediği saldırıda 3 çocuğun öldüğü, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden edindiği bilgiye göre, rejim güçlerinin bugün ilan ettiği 72 saatlik ateşkesi, Rus ordusu İdlib'in batısındaki Cesr eş Şuğur ilçesinde yerleşim yerini bombalayarak ihlal etti.

Saldırıda 3 çocuğun yaşamını yitirdiği, 17 kişinin de yaralandığı ifade edilirken, Rus uçaklarının ilçedeki bir sahra hastanesini de bombalaması sonucu hastanede büyük maddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

Suriye ordusu, Ramazan Bayramı dolayısıyla 6 Temmuz 2016 saat 01.00'den 8 Temmuz 2016 saat 00.00'a kadar ülkenin dört bir yanında 72 saatlik ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Esed rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor. Alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor. Nokta atış yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor.

Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor. Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor. Rus saldırılarında ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçakları en az 2'si bir arada havalanıp saldırıyor.

Saldırılarda kullanılan mühimmat kalıntılarından eski nesil olanları bunların rejime, yeniler ise Ruslara ait olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan, muhalifler uçakları, üsler çevresinde ve ülkenin kilit noktalarında ekipmanlarıyla konuşlandırılmış gözetçilerden oluşan "rasat sistemi" ve "telsiz kırma"larıyla büyük ölçüde tespit edebiliyor.

Yorumlar