Suriye'de 48 DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi

- Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarıyla Suriye'deki DAEŞ mevzilerine yönelik düzenlenen hava taarruzlarında, 48 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü - Taarruzlarda DAEŞ'e ait silah mevzileri ve barınma alanları da imha edildi

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de 48 DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Koalisyon güçlerine ait F-15, F-16 ve A-10'lardan oluşan savaş uçaklarıyla Suriye'deki DAEŞ mevzilerine düzenlenen hava taarruzlarında 48 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, DAEŞ'in Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin elinde bulunan bölgelere yönelik saldırılarını artırması üzerine, koalisyon güçleriyle ortak hedef tespit çalışmaları yapıldı.

Bu çalışmaların ardından bugün sırasıyla muhalif güçlere destek kapsamında, saat 05.47, 06.13 ve 07.41’de Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha bölgelerine F-16 ve A-10’lardan oluşan koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarıyla taarruzlar düzenlendi, DAEŞ'e ait silah mevzileri ve barınma alanları imha edildi.

- DAEŞ geri çekilmek zorunda kaldı

Alınan ilk görüntülerde, 44 DAEŞ'li teröristin öldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı tespit edildi. Taarruzların ardından savunma halindeki Suriyeli muhaliflerin yerleşim yerlerine yapılan saldırılar kesildi ve DAEŞ geri çekilmek zorunda kaldı.

Ayrıca, bugün saat 11.45’te koalisyon güçleriyle yapılan ortak hedef tespit çalışmalarını müteakip Karaköprü bölgesine F-15'lerle yapılan hava taarruzları sonucunda ilk belirlemelere göre 4 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü.

Yorumlar