Suriye sınırında bin 300 kaçak yakalandı

- Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bin 295 kişi ile Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 5 kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Suriye sınırında bin 300 kaçak yakalandı

ANKARA (AA) - Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bin 295 kişi ile Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş yapmak isteyen 5 kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük ve arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri'nce gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bin 295 kişi ile Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş girişiminde olan 5 kişi yakalandı.

Bu arada, Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 20 ve Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 4 kişinin de yakalandığı kaydedildi.

Öte yandan, İzmir'in Dikili ilçesinin Bademli batısında, bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik unsurunca icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, 58 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı.

Yorumlar