Suriye ordusu ilan ettiği ateşkese uymuyor

- Ramazan Bayramı dolayısıyla ilan edilen 72 saatlik ateşkesi ihlal eden rejim ve Rus savaş uçakları, Halep'e varil, misket, vakum ve fosfor bombasıyla saldırdı - Rejim güçleri Halep'in Mellah bölgesini yoğun şekilde bombalıyor

Google Haberlere Abone ol
Suriye ordusu ilan ettiği ateşkese uymuyor
HALEP (AA) - Suriye'de rejim ve Rus savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolündeki ilçe ve beldelere ''misket, varil, vakum ve fosfor'' bombasıyla saldırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye ordusunun Ramazan Bayramı için ülke genelinde ilan ettiği 72 saatlik ateşkesi yine kendisi ve Rus savaş uçakları ihlal etmeyi sürdürüyor.

Halep'teki yerel aktivistlerden Yasir Ebu Ammar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki Anadan ve Hreytan ilçelerini bombaladığını söyledi.

Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi vermeyen Ammar, ''Rus savaş uçakları Halep'in Kefr Hamra beldesinde yerleşim birimlerine fosfor ve misket bombasıyla saldırdı. Atılan misket bombaları sonucu çok sayıda yerleşim yerinde hasar meydana geldi.'' dedi.

Ammar, orduya ait savaş uçaklarıyla helikopterlerin de Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgeleri ''misket, varil ve vakum'' bombasıyla vurduğunu ifade etti.

- Mellah bölgesi yoğun bombardıman altında

Öte yandan, Halep'in kuzeyindeki Mellah bölgesinde silahlı muhaliflerle Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı, orduya ait savaş uçaklarının bölgeyi yoğun şekilde bombaladığı belirtildi.

Rejim güçlerinin, muhaliflerin tek çıkış noktası olan kentin kuzeyindeki Kastello yoluna yaklaştığını aktaran yerel kaynaklar, muhaliflerin Kastello'da Esed güçlerini durdurduğunu kaydetti.

Rus savaş uçaklarının dün İdlib'in batısındaki Cisr eş Şuğur ilçesinde yerleşim yerini bombalaması sonucu 3 çocuk hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı.
Rus uçaklarının ilçedeki bir sahra hastanesini de bombalaması sonucu hastanede büyük hasarın meydana geldiği belirtilmişti.

Suriye ordusu, Ramazan Bayramı dolayısıyla 6 Temmuz 2016 saat 01.00'den 8 Temmuz 2016 saat 00.00'a kadar ülkenin genelinde 72 saatlik ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar