Sürdürülebilir Markalar Konferansı

- Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Keçeci: - "Şirket olarak, ticari ve sosyal yatırımlarımızın merkezine yerleştirdiğimiz sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda verimlilik uygulamalarıyla bir yılda 8,3 milyon liraya yakın tasarruf elde ettik"

Google Haberlere Abone ol
Sürdürülebilir Markalar Konferansı

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, ticari ve sosyal yatırımlarının merkezine yerleştirdikleri sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda verimlilik uygulamalarıyla bir yılda 8,3 milyon liraya yakın tasarruf elde ettiklerini bildirdi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Swiss Otel'de düzenlenen Sürdürülebilir Markalar Konferansı İstanbul 2016'da konuşan Keçeci, iletişim teknolojilerinin sürdürülebilir bir gelecek oluşturmada üstlendiği dönüştürücü etkiyi "Teknoloji Hayatın Hizmetinde" yaklaşımıyla hayata geçirdiklerini kaydetti.

Şirket olarak, ticari ve sosyal yatırımlarının merkezine yerleştirdikleri sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda verimlilik uygulamalarıyla bir yılda 8,3 milyon liraya yakın tasarruf elde ettikleri bilgisini veren Keçeci, bu uygulamalarla 18 binden fazla ağacın kesilmesini önlediklerini, son 5 yılda ise 46 milyon lirayı aşan tasarruf sağladıklarını aktardı.

Keçeci, dijital dönüşümün bugün sadece bireysel haberleşme ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadığını belirterek, sağladığı verimlilik ve tasarruf artışıyla sürdürülebilir büyümenin de lokomotifi olmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Türkiye'nin dijital dönüşüm vizyonuna liderlik etme hedefiyle, iki yıl önce duyurdukları Dijital Dönüşüm Hareketi'nin önemli bir ayağınının da toplumsal gelişime destek vermek için yaptıkları sosyal yatırımların oluşturduğunu bildiren Keçeci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dijital Dönüşüm ile sürdürülebilirlikte yeni kapılar açmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda 2011 yılından bu yana kadın odaklı yürüttüğümüz tüm çalışmalarımızı 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da desteğiyle 'Vodafone Önce Kadın' programı altında topladık. Böylece Türkiye'de ilk kez kadına yönelik tüm ürün, servis, proje ve hizmetler tek çatı altında buluşturduk. İletişim teknolojilerinin gücünü kullandığımız ‘Vodafone Önce Kadın’ programıkapsamında bugüne kadar 650 binden fazla kadınımıza bilgiye erişim, gelir ve iletişim fırsatları sağladık. Engeli ve dezavantajlı gençlerin aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almalarını hedefleyen çalışmalarımızla da 140 binden fazla engelli ve sosyal dezavantajlı bireyin hayatına dokunduk."


Yorumlar