Sur'daki terör mağduru çocuklar için tiyatro

- Terör saldırılarından etkilenen çocuklar, üniversite öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibinin sahnelediği oyunla moral buldu - HEM Müdürü Gülsever: "Travma yaşayan öğrencilere moral vermek için tiyatro oyununu izlettirdik"

Google Haberlere Abone ol
Sur'daki terör mağduru çocuklar için tiyatro

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan terör saldırılarından dolayı psikolojileri bozulan çocuklara, tiyatro ile moral veriliyor.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar ve sokaklara yerleştirdiği el yapımı patlayıcılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere yönelik Diyarbakır Valiliğince verilen destekler sürüyor.

Bu kapsamda, Sur Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü de özellikle terör saldırılarından etkilenen çocukların rehabilitasyonuna yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sur Halk Eğitim Merkezi, Dicle Üniversitesi ile iş birliği içerisinde oluşturduğu tiyatro kursunda, üniversite öğrencilerine bir süre tiyatro eğitimi verildi.

Bu eğitimden sonra sertifika almayı başaran üniversite öğrencileri, Sur'da yaşanan terör olaylarından dolayı psikolojileri bozulan çocuklara moral vermek amacıyla ilçelerde ve köylerde 2 tiyatro oyunu sergiledi. Oyunu izleyen binlerce çocuk, tiyatro gösterisi ile moral buluyor.

- "Terör olayları bizi engelleyemedi"

HEM Müdürü Mehmet Gülsever, AA muhabirine, Sur'daki terör saldırılarında en çok çocukların mağdur edildiğini belirterek, "Travma yaşayan öğrencilere moral vermek için tiyatro oyununu izlettirdik." dedi.

Bu projenin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Gülsever, Dicle Üniversitesinin tiyatro oyunu için kedilerine kongre merkezini tahsis ettiğini söyledi.

Mehmet Gülsever, hedeflerinin Sur ilçesindeki tüm çocuklara oyunu izletmek olduğunu ifade ederek, "Merkez olarak yaşanan terör olaylarına rağmen faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sur'da binlerce kişiye ulaşma başarısını gösterdik. Sur'daki terör olayları bizi engelleyemedi." diye konuştu.

- "Yaklaşık 10 bin çocuğu sevindirdik"

Tiyatro eğitmeni Murat Fidan da travma yaşayan çocuklar için çaba gösterdiklerini belirterek, 15 yerde sergiledikleri oyunu yaklaşık 10 bin çocuğun izlediğini söyledi.

Başlattıkları projenin başarılı olduğunu ve çocukları sevindirdiklerini belirten Fidan, şöyle konuştu:

"Hedefimiz Sur'daki çocuklara imkanımız ölçüsünde katkı sunmaktır. Bunda başarılı olduk, yaklaşık 10 bin çocuğu sevindirdik. Oyunlarımızda eğitici ve eğlendirici unsurlar ön plandaydı. Sur'daki olaylardan dolayı psikolojileri bozulan çocuklarımıza moral verdik. Tiyatro ekibimdeki oyuncuların hepsi üniversite öğrencilerinden oluşuyor ve büyük bölümü batı illerinden gelen gençlerden oluşuyor. Bu projeye gönüllü olarak katıldılar."

Aynı zamanda Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olan tiyatro oyuncusu Aydan Yıldız ise üniversite hayatının sadece derslerden ibaret olmadığını dile getirerek, "Yalova'dan buraya gelmeden önce şehir hakkında çok endişelerim vardı. Ancak geldikten sonra Diyarbakır'ın 'tarih ve kültür şehri' olduğunu fark ettim. Terör olaylarından dolayı psikolojileri bozulan çocuklara yönelik böyle güzel şeyler yapmamız bizleri sevindiriyor. Bu oyunumuz çok faydalı olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar