Sur'da iftar sofrasını caddeye kurdular

- Sur'da terör mağduru vatandaşlar, Sur Halkı İnisiyatifince caddede kurulan iftar sofrasında bir araya geldi - Sur Halkı İnisiyatifi üyesi Göreli: - "Terör mağduru vatandaşları iftarda bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" - Vatandaşlardan Başak: - "Allah devletimize zeval vermesin, devletimize güç kuvvet versin"

Google Haberlere Abone ol
Sur'da iftar sofrasını caddeye kurdular

DİYARBAKIR (AA) - Sur'daki terör mağduru vatandaşlar, Sur Halkı İnisiyatifince caddede kurulan iftar sofrasında buluştu.

İnisiyatif, tarafından Hazreti Süleyman Caddesi'nde kurulan iftar sofrasında, çocuk, genç ve yaşlılardan oluşan yaklaşık bin terör mağduru vatandaş, huzur içinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.

Sur Halkı İnisiyatifi adına açıklama yapan Şahap Göreli, AA muhabirine, terörden etkilenen Sur halkının bir araya gelmesi için iftar yemeği hazırladıklarını söyledi.

Hazreti Süleyman Cami yanında böylesi bir etkinlikte bir araya gelmenin kendilerini sevindirdiğini, İstanbul için Eyüp Sultan neyi ifade ediyorsa Hazreti Süleyman'nın da kendileri için aynı şeyi ifade ettiğini belirten Göreli, "Terör mağduru vatandaşları iftarda bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sur'da çok sıkıntı yaşandı. Sıkıntı çektiği için böyle bir etkinliğin yapılması halkı çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

İftara katılan 80 yaşındaki Servet Başak da ilçede huzur ortamının sağlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimize güç kuvvet versin" ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan Abdulaziz Kaygısız ise Sur'un ramazanla güzel günlere kavuştuğunu, kötü günlerden sonra böylesi güzel günlere kavuşmanın büyük bir nimet olduğunu dile getirdi.

Babası ile iftara katılan 13 yaşındaki Muhammed Efe de arkadaşları ve yakınlarıyla bir arada bulunmaktan dolayı sevincini dile getirdi.

Yorumlar