Sur Yapı Antalya Projesi’nde 6 bin 417 konutun yapımı devam ediyor

- Ön satışı gerçekleşen 2019 yılında teslim edilecek 6417 konutluk ilk etabın inşasının hızla devam ettiği projede, 23 kule vinç aynı anda çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
Sur Yapı Antalya Projesi’nde  6 bin 417 konutun yapımı devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Sur Yapı Antalya Projesi’nde ön satışı gerçekleşen 2019 yılında teslim edilecek 6 bin 417 konutluk ilk etabın inşası hızla devam ediyor.

Sur Yapı açıklamasına göre, Proje kapsamında şu ana kadar 315 bin 866 metreküp hafriyat çıkarıldı. Kazı alanından hafriyat taşınması için yaklaşık 27 bin kamyon seferi yapıldı.

Ön satışı gerçekleşen 2019 yılında teslim edilecek 6 bin 417 konutluk ilk etabın inşasının hızla devam ettiği projede, 23 kule vinç aynı anda çalışıyor.

93 adet blokun inşaası aynı anda, toplam sayısı bin 200 çalışanı bulan, farklı ekiplerce gerçekleştiriliyor. Bu sayı inşaat ilerledikçe ve diğer etaplara geçildikçe artacak. Proje kapsamında, 8 yıl boyunca yıllık 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Onlarca farklı sektöre de proje sayesinde dolaylı istihdam desteği sağlanmış olacak. Kurulan yeni şehir başta Antalya ekonomisi olmak üzere Türkiye ekonomisinde de dinamo görevi üstlenecek.

8 yılda tamamlanması öngörülen ve 8 milyar TL’lik yatırım değeri olan Sur Yapı Antalya projesi için yıllık 1 milyar TL’lik bir yatırım yapılacak. Sur Yapı’nın Antalya firmalardan aldığı hizmet sayesinde kentin ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Kurulan yeni şehirde Antalya firmalarına pozitif ayrım yapılarak oluşacak değerin büyük bir kısmının Antalya’da kalmasına katkı sağlanacak.

Sur Yapı Antalya Projesi’nde 1105 adet bağımsız bölümden oluşan Turkuaz etabı da erken satışa çıkarıldı. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerindeki dairelerin büyüklükleri 55 metrekare ile 231 metrekare arasında değişiyor. “Suyla gelen medeniyet” temasının hakim olduğu Turkuaz etabının tüm blokları su kenarında yer alıyor. Etap, çocuklar ve yetişkinler için yüzme havuzları, gölet kenarındaki dinlenme alanları, site konsepti içerisinde oluşturulan meydanlar, yürüyüş yolları ve modern çevre düzenlemesiyle ön plana çıkıyor.


- Sur Cadde’de daireler ve ofisler 137 bin TL’den başlıyor


Verilen bilgilere göre, Antalya’nın yeni caddesi Sur Cadde’de yer alan 1+1 daireler ve ofisler 137 bin TL den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Turkuaz etabı ve Sur Cadde’deki satışlarda cazip fırsatlar devam ediyor. Yüzde 35 peşinat, yüzde 10 bir yıl sonra ara ödeme fırsatının yanı sıra kalan tutar için vade farksız 36 ay cazip ödeme planı sunuluyor. 1.3 kilometre uzunluğundaki Sur Cadde, Antalya’nın İstiklal Caddesi olarak görülüyor. Ortasından tramvay geçen caddede yer alan dükkanlar ve ofisler yoğun ilgi görüyor.

Tamamlandığında yaklaşık 70 bin kişinin yaşayacağı projenin kendi hastaneleri, okulları, oteli, camileri, alışveriş merkezi, alışveriş caddesi, dev şehir parkı olacak. Kepez-Santral bölgesinde Sur Yapı tarafından inşa edilen proje, 1 milyon 300 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek. 19 bin bağımsız bölümün yer alacağı projede, 157 bin metrekare yeşil alan üzerinde kurulacak şehir parkı, Antalya’nın en büyük parkı olacak. Kurulacak dev şehir parkının içerisinde piknik alanı, müze, sera alanı, semt pazarı, pergola altı dinlenme alanları, iskele alanları, etkinlik çadırı, göletler, yeşil alanlar, süs havuzları, geniş meydanlar, amfi alanları, köy meydanı, gölet kafeleri ve çim sahaları yer alacak.

Yeşil ve maviyle iç içe kentteki çevreci uygulamalarıyla da ilklere imza atan projenin tamamı akıllı ve örnek dönüşüm metotlarıyla gerçekleştiriliyor. Proje alanındaki her türlü atık yeniden hayata kazandırılıyor. Araziden çıkan yüzlerce ton bina molozu projede kullanılmak üzere dönüştürüldü. 600 ton demir geri kazanıma gönderilirken, 114 ton ahşap yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Arazi üzerindeki 10 bin 764 ağaç peyzajda kullanılmak üzere muhafaza altına alındı. Bölgede yaşayan sokak hayvanları için özel barınaklar kuruldu.


Yorumlar