Sulu Denizi'nde terörle mücadele işbirliği

- Endonezya, Malezya ve Filipinler, terörle mücadelede ortak hareket etmek için anlaşmaya vardı

Google Haberlere Abone ol
Sulu Denizi'nde terörle mücadele işbirliği

CAKARTA (AA) - Endonezya, Filipinler ve Malezya, Sulu Denizi'nde artan terör olayları ve korsanlıkla mücadelede işbirliği yapma kararı aldı.

Jakartapost gazetesi, Endonezya, Filipinler ve Malezya savunma bakanlarının Hawaii'de düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN)-ABD Diyalog toplantısında bir araya geldiğini ve bölgedeki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu yazdı.

Habere göre savunma bakanları, Sulu Denizi'nde artan terör olayları ve korsanlıkla ortak mücadele için anlaşmaya vardı.

Endonezya Milli Savunma Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, "Ortak sularda yaşanan terör ve korsan olayları, üç ülke için de endişe vericidir. Ortak sulardaki sorunların çözümü ve güvenliğin sağlanması için mücadelede ortak hareket etme kararı alındı." ifadelerine yer verdi.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf rehin alma eylemleriyle biliniyor. Son zamanlarda Sulu Denizi'ndeki eylemlerine hız veren örgüt, 23 Haziran'da kaçırdığı Endonezya vatandaşları için 5,5 milyon dolar fidye talep etmiş, fidyenin ağustos ortasına kadar ödenmemesi durumunda rehineleri öldürme tehdidinde bulunmuştu. Ebu Seyyaf, 17 Eylül'den bu yana 7 Endonezya, 2 Filipinler ve bir Norveç vatandaşını serbest bırakmıştı.

Yorumlar