Sultangazi Belediyesi Makedonya'da iftar verdi

KÖPRÜLÜ (AA) - İstanbul'un Sultangazi Belediyesi tarafından Makedonya'nın orta kesimlerindeki Köprülü şehrinin Yabolçişte köyünde iftar sofrası kuruldu. Dünya...

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi Belediyesi Makedonya'da iftar verdi

KÖPRÜLÜ (AA) - İstanbul'un Sultangazi Belediyesi tarafından Makedonya'nın orta kesimlerindeki Köprülü şehrinin Yabolçişte köyünde iftar sofrası kuruldu.

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonunun katkılarıyla düzenlenen iftara, Makedonya İslam Birliği temsilcileri, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iftarın Balkanlar'da planladıkları üç iftar programından ikincisi olduğunu belirterek, Makedonya'da çok güzel dostluklara ve misafirperverliğe şahit olduklarını söyledi.

Bu iftar programıyla buradaki halka dostluk eli uzattıklarını vurgulayan Altunay, dün Bulgaristan ve Makedonya'nın ardından yarın da Kosova'da iftar vereceklerini söyledi.

"Ramazanın geliş sebebi, bu tür buluşmaların gerçekleşmesidir." diyen Altunay, Yabolçişte ve civar köylerden vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yabolçişte köyündeki iftar programına 300 kadar vatandaş katıldı. Sultangazi Belediyesi yarın da Kosova'nın Prizren şehrinde iftar sofrası kuracak.

Yorumlar