Sultanahmet Meydanı'nda "Baklava alayı" gösterisi

- Bir Osmanlı geleneği olan baklava alayı merasimi, Fatih Belediyesi tarafından yeniden canlandırıldı

Google Haberlere Abone ol
Sultanahmet Meydanı'nda "Baklava alayı" gösterisi

İSTANBUL (AA) - Osmanlı padişahlarının Yeniçeri Ocağı'na baklava ikramı geleneği olan "Baklava Alayı", Sultanahmet Meydanı'nda yeniden canlandırıldı.

Gösteri için Topkapı Sarayı'ndan çıkan temsili Yeniçeri bölüğü, mehter marşları eşliğinde Sultanahmet Meydanı'na kadar yürüdü. Temsili Yeniçeri bölüğünün meydanda kurulan sahneye geldiği sırada tarihçi yazar Talha Uğurluel tarafından meydanda toplanan vatandaşlara "Baklava Alayı"nın tarihi anlatıldı.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, yaptığı konuşmada, tarihi eserlerin restorasyonları konusunda en önemli adımların kendi başkanlığı döneminde atıldığını belirterek, "Baklava Alayı sadece Osmanlı döneminde ecdadımızın uyguladığı yüzlerce gelenekten sadece bir tanesidir. İnşallah Allah ömür verir, nasip olursa, o ritüellerin hepsini yeniden canlandıracağız" şeklinde konuştu.

"Baklava Alayı" geleneğinin 1826 yılından bu yana unutulmaya yüz tuttuğunu dile getiren Demir, tüm detaylarıyla canlandırılan geleneğin gelecek yıllardaki ramazan aylarında da yine Sultanahmet Meydanı'nda sürdürüleceğini belirtti.

"Baklava Alayı" töreninin ardından Sultanahmet Meydanı'ndan toplanan binlerce vatandaşa baklava ikram edildi.

Yorumlar