Süleymani'den Bahreyn'e tehdit

- İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Süleymani, Bahreyn Devleti'ni tehdit etti

Google Haberlere Abone ol
Süleymani'den Bahreyn'e tehdit

ANKARA (AA) - İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Kuvvetleri'nin Komutanı Kasım Süleymani, İran'ın desteklediği Şeyh İsa Ahmed Kasım'ın Bahreyn'de vatandaşlıktan çıkarılması üzerine tehdit içerikli bir mektup yayımladı.

İranlı Öğrenciler Ajansı İSNA'nın haberine göre, Bahreyn devletine hitaben kaleme aldığı tehdit mektubunda Süleymani, "Şeyh İsa Ahmed Kasım'a yönelik ihlal görülmemiş bir silahlı direnişle karşılaşacak." ifadelerine yer verildi.

Bahreyn devletinin bazı yanlış uygulamalarının olduğu savunulan mektupta, Bahreynli Şiilerin lideri Kasım'ın ailesine yönelik ihlalin kırmızı çizgi olduğu, bu çizginin aşılması durumunda Bahreyn ve bölgeyi saracak yangının ilk kıvılcımının ateşleneceği ve halkın silahlı direnişe geçeceği belirtildi.

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e bağlılığıyla bilinen muhalif lider Kasım'a yönelik baskıların kanlı bir ayaklanma başlatacağı belirtilen mektupta, bu ayaklanmanın Bahreyn devletini meşru kabul eden diğer ülkelere de sıçrayacağı tehdidinde bulunuldu.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı dün, "Kasım'ın mezhepçilik ve şiddet propagandası yaparak dış güçlerin çıkarları için çalışması" nedeniyle vatandaşlıktan çıkarıldığını açıklamıştı.

İran'ın sınır ötesi silahlı faaliyetlerini yürüten Kudüs Kuvvetleri, Irak, Suriye ve Yemen'deki iç çatışmalara müdahale ederek binlerce sivilin öldürülmesi ve yurtlarından çıkarılmasından sorumlu tutuluyor. Terör örgütlerine destek vermesi gerekçesiyle ABD tarafından yaptırımlar uygulanan ve 2012 yılında Kanada devleti tarafından terör örgütü listesine alınan Kudüs Güçleri'nin başındaki Süleymani'nin mektubu, Bahreyn Devleti'nin içişlerine karışmak olarak yorumlanıyor.


Yorumlar