Sulama kanalına giren 2 çocuk boğuldu

- Adana'da farklı bölgelerde sulama kanalına girerek akıntıya kapılan 1'i Suriyeli 2 çocuk yaşamını yitirdi

Google Haberlere Abone ol
Sulama kanalına giren 2 çocuk boğuldu

ADANA (AA) - Adana'da sulama kanalına giren 1'i Suriyeli 2 çocuk hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, 10 yaşındaki Burhan Gümüştaş, merkez Yüreğir ilçesi Dervişler Mahallesi'nde serinlemek için Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalına girdi. Suda akıntıya kapılan Gümüştaş, gözden kayboldu. Çevredeki vatandaşlar, çocuğun suda kaybolması üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Gümüştaş'ı bulmak için kanalda arama çalışması başlattı.

Ekipler, Gümüştaş'ı yaklaşık 2 saat sonra suya girdiği yerin yaklaşık 2 kilometre ilerisindeki Levent Köprüsü yakınlarında buldu. Sudan çıkartılan Gümüştaş'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Öte yandan, polis ekiplerine merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde de 10 yaşlarındaki Suriyeli bir çocuğun sulama kanalında akıntıya kapılarak kaybolduğu bilgisi ulaştı. Bunun üzerine polis ekipleri bu bölgede de araştırma yaptı.

Bölgedeki arama çalışması devam ederken vatandaşlar, çocuğun cesedini suya girdiği yerin yaklaşık 8 kilometre uzağındaki Yalmanlı Mahallesi yakınlarında kanalda buldu.

Polis, kanalda boğularak öldüğü tespit edilen Suriyeli sığınmacı çocuğun kimliğini belirlemek ve ailesini bulmak için çalışma başlattı.

Yorumlar