Sukaypark sıcak havada cazibe merkezi oldu

- Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukaypark, sıcak yaz günlerinde bunalan vatandaşlara hem serinleme hem de spor yapma fırsatı sunuyor - Wakeboard (Su kayağı) Dünya Şampiyonası ve Avrupa Kablolu Sukayağı (Cable Wakeboard) Şampiyonası gibi uluslararası alanda organizasyonların da gerçekleştirildiği Sukaypark, yeni sezonda da büyük ilgi görüyor

Google Haberlere Abone ol
Sukaypark sıcak havada cazibe merkezi oldu

BURSA (AA) - Bursa'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukaypark'ta hem serinleme hem de spor yapma imkanı buluyor.

Merkez Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve Wakeboard (Su kayağı) Dünya Şampiyonası ve Avrupa Kablolu Sukayağı (Cable Wakeboard) Şampiyonası gibi uluslararası alanda organizasyonların da gerçekleştirildiği Sukaypark, yeni sezonda da büyük ilgi görüyor.

Kafeterya bölümü, zemini ve yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları ile aynı zamanda huzurlu bir vakit geçirme mekanı da olan Sukaypark'ta, özellikle sıcak havada her yaştan ziyaretçileri görmek mümkün olabiliyor.

Her yıl binlerce sporcunun su kayağı yaptığı tesise gelen ziyaretçiler, neredeyse günlerinin tamamını burada geçiriyor.

Kuyu suyu ile doldurulmuş gölette çeşitli parkurlardan geçerek su kayağı yapan çocuk ve gençler, öncesinde burada kısa bir eğitim alıyor. Daha sonra makaranın getirdiği tellere tutunarak suya dalan sporculardan bazıları ilk atlayışlarda başarılı olamazken, bazıları ise adeta şov yapıyor.

Tesisin eğitimcisi Hasan Konuşkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sukaypark'ın 2008 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar tam anlamıyla modern bir tesise dönüştüğünü söyledi.

Konuşkan, ''Vatandaşlarımız sıcak havada günün tadını çıkarıyorlar. 30 dakikalık eğitimin ardından su kayağı yapıyorlar. Bayan erkek fark etmiyor, 10-12 yaşından büyük olan herkes gelebilir. Ayrıca profesyonel sporcularımız da var. Onlar da buradan yararlanıyor.'' diye konuştu.

Yorumlar