Suikasta uğrayan Batş'ın cenazesi Gazze'ye gönderildi

- Batş'ın Kuala Lumpur'da kılınan cenaze namazına 2 bin kişi katıldı

Google Haberlere Abone ol
Suikasta uğrayan Batş'ın cenazesi Gazze'ye gönderildi

ANKARA (AA) - Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Filistinli bilim adamı Fadi el-Batş'ın cenazesi Gazze'ye gönderildi.

Batş'ın naaşı ilk olarak, ölmeden önce gönüllü olarak imamlık yaptığı Medan Idaman Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Namazın ardından Batş'ın cenazesi Mısır'ın başkenti Kahire üzerinden memleketi Gazze'ye gönderildi.

Filistin'in Kuala Lumpur Büyükelçisi Anwar el-Ağa da Batş'ın cenaze törenine katılan ve Gazze'ye giden heyette yer aldı.

Batş'ın eşi ve üç çocuğunun da Malezya'dan ayrılarak Gazze'ye yerleşecekleri bildirildi.

Kuala Lumpur'daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan elektrik mühendisi Batş, geçen hafta evinden ayrılıp sabah namazına gittiği sırada iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Malezya Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi, Batş'ın yabancı istihbarat örgütü tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimalini dile getirdi.

Malezya polisi iki gün önce saldırganların robot resimlerini yayınlayarak, Malezya vatandaşı olmadıkları bilgisini vermişti.

- "Suikastın ardında Mossad var"

Batş'ın ailesi de basına gönderdiği açıklamada, suikastın arkasında İsrail istihbarat servisi Mossad'ın bulunduğunu savunarak, "Ailesi olarak enerji alanında araştırmalar yapan Dr. Fadi'nin suikastı nedeniyle Mossad'ı suçluyoruz." ifadelerine yer vermişti.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise bu tür saldırılarda kendilerinin suçlandığını vurgulayarak, suikastla bağlantılarının olmadığını iddia etmişti.




Yorumlar