Sudan'dan Türkiye için "demokrasi nöbeti"

- Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'ye destek kapsamında Hartum'da "demokrasi nöbeti" etkinliği düzenleyecek - Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ile Hak-İş Genel Başkanı Arslan'ın da katılacağı etkinlikte, Hartum sokaklarında Türk bayrakları dalgalanacak

Google Haberlere Abone ol
Sudan'dan Türkiye için "demokrasi nöbeti"

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonunca (SWTUF), FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'ye destek kapsamında Hartum'da "demokrasi mitingi" düzenlenecek.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından batılı birçok ülke sessizliğini korurken, Türkiye'ye en anlamlı desteklerden biri "kara kıta"nın yoksul ülkesi Sudan'dan geldi.

İlk olarak Türk halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Sudan yönetimi, daha sonra ülkedeki FETÖ ile bağlantılı okulların kamulaştırılması kararı aldı.

- Sudanlı sendikacı "demokrasi nöbeti"nden etkilendi

Destek kapsamında geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen SWTUF Genel Sekreteri Sirralkhatim Abdulgadir, Ankara'daki demokrasi nöbetine katıldı ve Memur-Sen ile Hak-İş'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye'deki demokrasi nöbetlerinden oldukça etkilenen Abdulgadir, ülkesine dönmesinin ardından konfederasyonuna, Türkiye'ye destek kapsamında Hartum'da da "demokrasi nöbeti" etkinliği düzenleme teklifinde bulundu.

Abdulgadir'in bu teklifini kabul eden Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu, yarın Sudan'ın başkenti Hartum'da "demokrasi nöbeti" etkinliği düzenleme kararı aldı.

Etkinliğe, Türkiye'den Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da davet edildi.

- "Başka ülkelerdeki etkinliklere de katılacağız"

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Türkiye'ye verilen desteklerden birinin de Sudan'dan geldiğini belirterek, bunu önemsediklerini söyledi.

SWTUF'un, verilen desteğin devamı kapsamında Hartum'da demokrasi nöbeti organize ettiğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Bu etkinliğe bizi de davet etme nezaketinde bulundular. Davet kapsamında bugün Sudanlı yöneticileri ziyaret edeceğiz. Yarın ise demokrasi nöbeti etkinliğine katılıp, Hartum sokaklarında Türk bayraklarını dalgalandıracağız. Türk halkı ile Sudan halkı arasındaki dostluk orada bir kez daha vücut bulacak. FETÖ'nün ülkemize yaptığı hainliği tüm dünyaya anlatmak için başka ülkelerdeki bu tür organizasyon ve etkinliklere de katılacağız."

Yorumlar