Sudan'daki şiddetli yağış

- Hartum'da etkili olan yağışlar nedeniyle onlarca ev yıkıldı

Google Haberlere Abone ol
Sudan'daki şiddetli yağış

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da etkili olan yağışlar nedeniyle onlarca evin yıkıldığı bildirildi.

Hartum'da yaklaşık 4 saat devam eden şiddetli yağışlar yüzünden onlarca ev yıkılırken, başkentin birçok bölgesinde de ulaşımda aksamalar yaşandı. Meteorolojiden de şiddetli yağışın devam edeceği uyarısı yapıldı.

Hartum'un önemli merkezlerinden Embede Mahallesi'nde yaşayan Abbas el-Emin, "Şiddetli yağmur nedeniyle sadece bizim yaşadığımız mahallede en az 10 ev kısmen yıkıldı." dedi.

Görgü tanıkları da Hartum'un batısındaki Es-Saliha bölgesinde 15 evin kısmen yıkıldığını belirtti.

Hartum'un doğusundaki mahallelerde yaşayan çok sayıda kişi ise sosyal paylaşım sitelerinde sel endişesi yaşadıklarını ve yardım istediklerini ifade eden paylaşımlarda bulundu.

Şiddetli yağışların neden olduğu kayıplara ilişkin henüz resmi açıklama yapılmazken, aktivistler sosyal medya aracılığıyla zarar görenler için yardım kampanyası başlattı ve özellikle Nil nehri çevresinde sel ihtimaline karşı yetkilileri uyardı.

Su Kaynakları Bakanlığından geçen hafta yapılan açıklamada, temmuz ayındaki su taşkınları oranının son yüzyılın en yüksek seviyesine ulaştığı, ağustosta bu oranın daha da artabileceği uyarısında bulunulmuştu.

İçişleri Bakanlığından da çarşamba günü ülkedeki 13 vilayette etkili olan sel ve su baskınlarında 76 kişinin öldüğü, binlerce evin ise kısmen veya tamamen yıkıldığı açıklanmıştı.

Ağustos ayı, Sudan'da yağmurun en fazla yağdığı dönem olarak biliniyor. Yetkililer, altyapının yetersizliği nedeniyle sağanakla mücadelede başarılı olamıyor.

Yorumlar