Sudan'da Nil Nehri'nin taşmasına karşı önlem

- Başkent Hartum'da Nil Nehri'nin taşması tehlikesine karşı nehir yatağında tedbir alındı

Google Haberlere Abone ol
Sudan'da Nil Nehri'nin taşmasına karşı önlem

HARTUM (AA) - Sudan'ın başkenti Hartum'da, Nil Nehri'nin taşma tehlikesine karşı nehir yatağındaki sivil savunma birimleri takviye edildi.

Sudan resmi haber ajansının ülkenin güneydoğu sınırındaki Sennar eyaletinde yerel bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Nil Nehri'nin ana kollarından Mavi Nil'de su seviyesinin yükselerek taşması sonucu 20'den fazla köy su altında kaldı, 3 ayrı köyde 180 ev hasar gördü.

Bunun üzerine başkent Hartum'da nehir yataklarına önlem olarak sivil savunma güçlerinin takviye edildiği görüldü.

Sivil Savunma Birimi, çarşamba günü, son ölçümlere göre Hartum'da Nil Nehri su seviyesinin 16,5 metreye kadar yükseldiğini duyurmuştu.

Kızılay'dan dün yapılan açıklamada, Sennar vilayetinde Mavi Nil'in su seviyesinin daha fazla yükselebileceği ve Mısır sınırında yer alan başkent ile Kuzey Eyaleti'ne kadar uzanabileceği uyarısında bulunulmuştu.

Ülkede sağanak yağışlar sonucu 13 vilayette meydana gelen sel sebebiyle ölenlerin sayısının 76'ya yükseldiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Sudan'da 2013 ile 2014 yıllarında Nil Nehri'nin taşması sonucunda çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi evsiz kalmıştı.

Ülkede Ağustos 2013'te yaşanan sel felaketinde 70'in üzerinde kişi yaşamını yitirmiş, 500 binden fazla kişi selden etkilenmişti.

Ağustos ayı Sudan'da en fazla yağmurun yağdığı dönem olarak biliniyor. Yetkililer, altyapı yetersizliği nedeniyle sağanaklarla mücadelede başarılı olamıyor.

Yorumlar