Stylianides sığınmacı çocuklarla buluştu

- AB Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Stylianides: - "Türkiye'nin 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapma konusundaki kapasitesini bir kez daha yerinde gördüm ve son derece etkilendim"

Google Haberlere Abone ol
Stylianides sığınmacı çocuklarla buluştu

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Türkiye'nin 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapma konusundaki kapasitesinden son derece etkilendiğini söyledi.

Türkiye'deki sığınmacılar için başlatılacak Acil Sosyal Güvenlik Ağı (ESSN) projesi çerçevesinde Ankara'ya gelen Stylianides, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Çocuk Koruma Merkezi'ni ziyaret etti.

Stylianides, burada bir süre sığınmacı çocuklarla oyun oynadı ve onlara hediye dağıttı.

Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Stylianides, 1 milyon sığınmacıyı kapsayacak ESSN projesini hayata geçirmek için Türkiye'yi ziyaret ettiğini anımsatarak, bu çalışmanın, AB'nin finansmanını üstlendiği en büyük insani yardım projesi olduğunu kaydetti.

Stylianides, ESSN projesinin, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Türk Kızılayı ile yürütüleceğini dile getirerek, "Türkiye'nin 3 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapma konusundaki kapasitesini bir kez daha yerinde gördüm ve son derece etkilendiğimi belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Ziyaretlerinde görüştüğü çocuk ve kadın sığınmacıların hikayelerinden derinden etkilediğini aktaran Stylianides, projenin, sığınmacıların günlük hayatına son derece önemli değişim getireceğini ve katkı sağlayacağını bildirdi.

Stylianides, "AB olarak vermiş olduğumuz katkıyı arttırmaya devam edeceğiz. Eminim ki Türk ortaklarımızla ve insani yardım örgütleriyle beraber gerçekleştireceğimiz çalışmalarla Türkiye'de yaşayan sığınmacıların hayatlarında son derece önemli değişiklik yapabileceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin sığınmacıların hayatlarına "takdire şayan katkı"da bulunduğunun altını çizen Stylianides, Türk halkına ve yetkililerine teşekkür etti.







Yorumlar