Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, soykırımda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Srebrenitsa soykırımının 21. yılı

SREBRENİTSA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüştü.

Srebrenitsa soykırımının 21. yılı nedeniyle düzenlenen anma programlarına katılmak için Bosna Hersek'e gelen ve savaş döneminde Birleşmiş Milletler (BM) askerlerinin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasında düzenlenen anma törenine katılan Çavuşoğlu, törenin ardından Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmede Çavuşoğlu'na eşi Hülya Çavuşoğlu da eşlik etti. Görüşmeye ayrıca, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve Srebrenitsa Belediye Başkanı Camil Durakovic katıldı.

Anma etkinliklerinde kendilerini yalnız bırakmadığı için Türkiye'ye teşekkür eden anneler, heyete çeşitli hediyeler verdi ve yaptıkları baklavalardan ikram etti.

Annelere gösterdikleri nezaket için teşekkür eden Çavuşoğlu, Türk milleti ve devleti olarak Bosna Hersek halkının her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Bosna Hersek'in kalkınması için Türk iş adamlarını burada yatırım yapmaya teşvik ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in büyümesi için verdikleri desteği artıracaklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dernek üyelerini Türkiye'ye davet etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker de Müslüman Boşnak varlığının devam etmesinin önemli olduğunu belirterek, "Sabrınızın, metanetinizin, bilgeliğinizin ve tecrübenizin sizden sonraki kuşaklara aktarılması lazım." dedi.

Görüşmenin sonunda Bakan Çavuşoğlu ve eşi dernek üyelerine çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar