Sporcu Destek Ürünleri İle Saglıklı Kas Hacmi

Amino asitler arasında glutamin vücutta en fazla bulunan bir türdür. Özellikle iskelet yapısında yüzde 60 oranında glutamin bulunmaktadır. Süt ürünleri, et...

Google Haberlere Abone ol
Sporcu Destek Ürünleri İle Saglıklı Kas Hacmi

Amino asitler arasında glutamin vücutta en fazla bulunan bir türdür. Özellikle iskelet yapısında yüzde 60 oranında glutamin bulunmaktadır. Süt ürünleri, et, yumurta gibi protein kaynakları aracılığıyla vücudunuza kazandırabilirsiniz. Sporla uğraşmayan kişilerin bu tür hayvansal kaynaklı besinleri tüketmesi sayesinde ekstra bir ihtiyaca gerek duyulmazken, sporcuların besinlerle ihtiyacı karşılaması mümkün olamayabiliyor. Bundan dolayı vücut geliştiriciler glutamin kazanımını besin takviyelerinden yapmaktadır. Glutaminin tercih edilmesinin en büyük nedeni hücre gelişimini sağlaması ve dokuların onarımında görev yapmasıdır. Vücutta bulunan amino asit yorucu egzersizler, hastalık, rahatsızlık gibi nedenlerden hızla tükenmeye başlar. Bu durumda glutamin alımını takviyelerle yapmanız gerekir. Çünkü besinlerin sindirimi uzun sürer ve sporcu kazanım yapana kadar istemediği kadar kas yıkılmasıyla karşı karşıya kalır. Glutamin fiyatı ve gösterdigi performans nedeni ile sporcuların antreman sonrası kullandıgı suplementler arasında yerini alır.

Protein sentezinde görevli olan glutamin kas kütlesinin artışını da sağlar. Vücut yağının azalarak kas kütlesinin artmasını isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Kullanımı sayesinde kas gücü artar ve sporcu daha fazla ağırlık çalışmalarını sürdürebilir. Yorgunluk hissinde azalmalar görülür. Antrenman sonrasında da takviye edilmesi sayesinde antrenman sonrası ağrı şikayetlerinde azalma görülür. Vücudun en üst seviyede zorlanması durumunda glutamin takviyeleri büyüme hormonunu da etkilemektedir. Yoğun çalışmalar sonrasında kas büyümesi hızlanır. Glutamin ve kreatin beraber alındığında sporcunun daha fazla yağsız kas kütlesi gelişimi gösterdiği de kanıtlanmıştır. Böylece uzun süre sindirimin gerçekleşmesini beklemeden besin takviyeleri yardımıyla vücudunuz ilk halinden büyük farklar ortaya koyacaktır.

Sporcunun doğru besin takviyesini kullanması sayesinde vücutlarında istedikleri gelişimi görmeleri gecikmeyecektir. Enerji kazanımı sporcunun idmanı daha fazla sürdürebilmesine olanak tanır. Enerji kazanımı sağlayan amino asitler arasında kreatin de bulunuyor. Besinler arasında balık ve kırmızı ette bulunan kreatin, besin takviyeleri aracılığıyla da vücuda kazandırılıyor. Besinler yerine takviyelerin tercih edilmesi daha hızlı emilim göstermesi ve sindiriminin daha hızlı olmasıdır. Vücut kendisi de üretebiliyor olmasına rağmen sporcu yapmış olduğu antrenmanlarda vücudunu zorladığından tüketimi de hızlı olmaktadır. Tüketilen amino asit miktarını vücuda yeniden kazandırmak içinse besin takviyeleri zaman kaybını önlemektedir. İnsan vücudu ATP aracılığıyla enerji kazanımı sağlar. Ancak yoğun antrenmanlar vücut hızla yorulmaya başlar ve enerji kaybı meydana gelir. Enerji kaybını önleyecek ve kişiye daha fazla çalışma olanağı verecek olan amino asit ise kreatindir. Sporcunun fosfat kaynağına ihtiyaç duyması durumunda kreatin büyük destekçi olacaktır. Protein üretiminde de yardımcı olması sayesinde sporcunun kas gelişimi hızlanmaya başlar. Antrenman sonrası tüketilmesi ise kas yıkımını önler. Kas hücrelerine su geçişini sağladığından vücut geliştirmek isteyenler tarafında da fazlasıyla tercih edilmektedir. Enerjinizi üst seviyelere çıkaracak ve hem performansı hem de hızınızı arttırmaya yardımcı olacaktır. Kretain takviyesi tercih eden sporcular arasında boksörler, güreşçiler, 100 metre koşucuları gibi dayanıklılık sporlarıyla uğraşan kişiler vardır. Etkisi ise kanıtlanmış olan kreatinin normale göre daha fazla ağırlık kaldırmanıza yardımcı olmaktadır.

Kratein markalarını incelemek ve satın almak için tıklayın https://www.aloprotein.com/kreatin
 

Yorumlar