Spiker Kübra Eken'i kasten yaralama davası

- Neptün Bülent Eken'in, eşi Kübra Eken'i darp sonucu felç ettiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Spiker Kübra Eken'i kasten yaralama davası

İSTANBUL (AA) - Doğum sonrası şuur kaybı şikayetiyle hastaneye kaldırılan spiker Kübra Eken'i darp sonucu felç ettiği iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken'in, kasten yaralama suçundan yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Neptün Bülent Eken ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Hakimi, Kübra Eken'in yaşadığı olayın darp neticesinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumundan istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Söz konusu raporda, Eken'in geçirdiği beyin kanamasının travmaya bağlı hiperakut kanamadan ziyade sezaryen ameliyatı sırasında uygulanan spinal anestezinin bir komplikasyonu olarak ortaya çıktığının kabulü gerektiği belirtildi.

Ancak kişinin başının sağ tarafına 4 kez yumrukla vurularak darbedildiği iddiasının bulunduğu aktarılan raporda, "darp veya darp sonrası yere düşme sonucu başını yere çarpma" şeklinde iddia edilen travmanın söz konusu beyin kanamasına katkısının olup olmadığının mevcut verilerle tespit edilemediği şeklinde görüş bildirildi.

Kübra Eken'in ailesinin avukatları, rapora ilişkin beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Mahkeme Hakimi Mustafa Öztürk, Kübra Eken'in daha rahat konuşabilir ve kendini ifade edebilir duruma geldiyse bir sonraki celse duruşmaya getirilmesini istedi.

Müşteki avukatlarına Adli Tıp Kurumundan gelen raporu inceleyip beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar veren mahkeme hakimi, duruşmayı erteledi.

- Duruşma bitiminde açıklama

Davanın bitmesinin ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın adliye bahçesinde eylem yaptı.

Kübra Eken'in ağabeyi Önder Yelkenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin fiziksel eksikliklerinden dolayı çok hızlı bir şekilde konuşamadığı için bir yıldan beri konuşma terapisi aldığını belirterek, "Onun sonuçlarını güzel bir şekilde alabiliyoruz. Eminim 11 Ekim'de görülecek duruşmada mahkemenin aklında kalan tüm soruları net bir şekilde açıklayacak duruma gelecektir. Kübra buna çok istekli. Davada 'Son sözü ben söylemek istiyorum, her şeyi net bir şekilde orada açıklamak istiyorum' diye çok hevesli ve istekli" dedi.

Avukat İpek Bozkurt da "Adli Tıp raporu, Kübra'nın başına aldığı darbeyle geçirdiği beyin kanaması arasındaki ilişkiyi ortaya koymak açısından önemli. Bu rapor hakkında görüşlerimiz olacak çünkü hali hazırda net bir rapor olmadığını düşünüyoruz. Bir sonraki duruşma mahkeme de Kübra'yı dinlemek istedi." diye konuştu.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kübra Eken'in 20 Haziran 2013'te doğum yaptığı, taburcu edildikten 2 gün sonra şiddetli baş ağrısı, gözünün ve dilinin dönmesi şikayetiyle eşi tarafından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğü belirtilerek, Eken'in beyin kanaması teşhisiyle ameliyat edildiği ifade edildi

Adli Tıp uzmanın, Kübra Eken'in kulak üstündeki ekimozun kendiliğinden oluşamayacağı, bir darp sonucu olabileceği ve bu durumun yaşamsal tehlikeye sebebiyet verdiği yönünde görüş bildirdiği aktarılan iddianamede, bu kapsamda Neptün Bülent Eken'in eşi Kübra Eken'i, kasten yaşamsal tehlike geçirmesine sebebiyet verecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle "kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Yorumlar