Sosyal medyadan terör propagandasına dava

- Ankara'da, sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptığı ve halkı suç işlemeye alenen tahrik ettiği öne sürülen kişi hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyadan terör propagandasına dava

ANKARA (AA) - Sosyal medya üzerinden terör örgütü MLKP propagandası yaptığı ve halkı suç işlemeye alenen tahrik ettiği iddiasıyla H.K. adlı kişi hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, elektronik posta yoluyla gönderilen ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü birimlerince H.K'ya ait sosyal medya hesaplarının incelemeye alındığı belirtildi.

Sanığın sosyal medya hesaplarında, terör örgütü MLKP'nin açık alan yapılanması şeklinde değerlendirilen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu'nun etkinliklerine katıldığına dair fotoğraflar bulunduğunun belirlendiği bildirilen iddianamede, H.K'nın paylaşımlarındaki bazı ifadelerin açıkça suç işlemeye tahrik içerikli mesajlar olduğu ve toplum üzerinde etki yapmayı amaçladığı aktarıldı.

İddianame, sanığın evinde ele geçirilen gazete, kitap ve dergi gibi materyallerin, terör örgütü MLKP'nin propagandasını yapan "örgütsel dokümanlar" niteliğinde oldukları kaydedildi.

İfadesi alınan sanık, paylaşımların kendisi tarafından yapıldığını ve herhangi bir terör örgütüyle ilişkisinin olmadığını bildirdi. Paylaşımlarının, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesini talep eden sanık, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sanık hakkında, "alenen halkı suç işlemeye tahrik" ettiği iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Yorumlar